EjendomsWatch

Ejendomsstyrelse rammes af endnu en sag om bestikkelse

Ny straffesag om bestikkelse i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. To ansatte skal for retten i Holstebro. I februar blev både en ansat i styrelsen og hos Kemp & Lauritzen idømt fængselsstraffe.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er bygherre for alle forsvarets bygge-, anlægs- og vedligeholdelsesprojekter og har hjemsted på Hjørring Kaserne. | Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

To tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er blevet tiltalt for at have modtaget bestikkelse. Det oplyser anklagemyndigheden tirsdag i en pressemeddelelse.

Bestikkelsen løber op i værdier for næsten tre millioner kroner for den enes vedkommende og 125.000 kroner for den andens.

De anklages desuden for mandatsvig ved at have ladet det offentlige betale for ydelser og genstande, som var til privat brug.

I sagen er også to selskaber, der leverede varer, og tre personer tiltalt for at have ydet bestikkelse, oplyser NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet.

De kriminelle forhold skal have stået på i en årrække frem til 2020, hævdes det i anklageskriftet.

Om de tiltalte er skyldige, skal afgøres af Retten i Holstebro. Her har man endnu ikke fastlagt datoer for sagens retsmøder, oplyses det i pressemeddelelsen.

Det er ikke første gang, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som tidligere hed Forsvarets Ejendomsstyrelse, er centrum i en sag om bestikkelse.

I februar straffede Vestre Landsret en tidligere ansat med fængsel i to år. Samtidig blev en medarbejder i installationsselskabet Kemp & Lauritzen idømt fængsel i to år og seks måneder.

I styrelsen sad medarbejderen med ansvaret for at godkende tilbud og fakturaer fra håndværkere og entreprenører.

På nogle regninger stod, at der var tale om arbejde udført på Flyvestation Karup. Men i virkeligheden var det håndværksarbejde, der gjaldt den ansattes private ejendom på Viborg-egnen. Bestikkelsen førte dels til en renovering af hjemmet og dels til en tilbygning med en stue, et sove- og et badeværelse.

I samme sagskompleks blev i øvrigt en anden ansat i styrelsen idømt fængsel i tre måneder.

Den nye sag er efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med NSK. Niels Kjærsgaard, der er advokaturchef i NSK, kalder sagen alvorlig.

”Det går ud over skatteyderne, der i sidste ende betaler regningen, og tilliden til de offentlige institutioner tager skade,” udtaler han.

Forsvaret sender rammeaftaler for 2 milliarder i udbud

Mulig svindel i ejendomsstyrelse får foreløbig to hoveder til at rulle

Kemp & Lauritzen spiller hovedrolle i politisag om bestikkelse i Forsvaret

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier