EjendomsWatch

Storforbrugere af strøm bruger bygninger som batterier

Københavns Ejendomme, Salling Group, Coop og ATP stiller ejendomme til rådighed i et virtuelt batteri, der skal balancere energien fra vindmøller og solceller.

Københavns Ejendomme, Salling Group, Coop og ATP går sammen i nyt grønt initiativ og tilbyder fleksibilitet i deres elforbrug. | Foto: Thomas Borberg

Med Flex Platformen, der er skabt gennem et samarbejde mellem IBM og energiselskabet Andel, stiller store elforbrugere sig til rådighed ved at lagre energi i deres bygningsmasse, fremgår det af en pressemeddelelse.

Gennem deres ressourcer inden for pumper, ventilationsanlæg, køle- og varmeanlæg og deslige, skal der mere fleksibilitet ind i brugen af energien. Da bygninger holder på varme og kulde et stykke tid, kan eksempelvis et køleanlæg stoppes ellers startes i takt med, at vinden blæser. Det vil ikke påvirke funktionalitet eller være til gene for brugerne i bygningerne. Og det er netop her, at Flex Platformen skal gøre nytte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier