ISS-chef gør teknologi til central del af ny strategi

Sensorteknologi og robotter er en del af ISS-koncernens nye strategi, der blev fremlagt onsdag. Det er et stort statement, at selskabet får en teknologidirektør, siger topchefen.
"Der er rigtig meget teknologi, vi kan putte ind i arbejdspladsen," siger Jacob Aarup-Andersen, ny topchef i ISS med en fortid i Danske Bank. | Foto: PR / Danske Bank
"Der er rigtig meget teknologi, vi kan putte ind i arbejdspladsen," siger Jacob Aarup-Andersen, ny topchef i ISS med en fortid i Danske Bank. | Foto: PR / Danske Bank
AF RITZAU FINANS

Som et ben i servicekæmpen ISS' nye strategi, OneISS, vil selskabet med Jacob Aarup-Andersen i spidsen sætte skub i sine investeringer i teknologi.

"Det er noget, som vores branche først er gået i gang med meget sent, for det er en meget mennesketung industri. Derfor ser vi en mulighed for at kunne drive et teknologi-lederskab," lyder det fra Jacob Aarup-Andersen til Ritzau Finans.

Samtidig udnævnes der for første gang en teknologidirektør, som får en plads på ledelsesgangen. Navnet er dog endnu ikke offentliggjort, men det er et tungt navn, som har skrevet under, lyder det fra Jacob Aarup-Andersen.

"Vi laver et stor statement ved at rykke teknologi ind i direktionen. Den nye teknologidirektør er en førende europæisk it-chef, som vi kan melde navnet ud på i januar," siger ISS-topchefen.

I de kommende år kommer selskabet til at sætte gang i sine investeringer i teknologi - både i form af de løbende udgifter og kapitalinvesteringer - og det skal bruges til dels at udvikle ISS' infrastruktur, men også til at kunne tilbyde flere digitale løsninger til kunderne, fortæller Jacob Aarup-Andersen.

"Der er masser af digitale løsninger på arbejdspladsen for en facility manager som os. Vi er allerede i gang med alt lige fra sensorteknologi på kontorerne til robotter, der driver rengøring. Så der er rigtig meget teknologi vi kan putte ind i arbejdspladsen," siger han.

Jacob Aarup-Andersen ønsker dog ikke at sætte tal på den eventuelle finansielle effekt af den øgede digitalisering, da dagens udmelding kun beskæftiger sig med de næste to år.

"Vi vil ikke komme med nogen store målsætninger, men der er ingen tvivl om, at hvis vi kan drive vores forretning mere effektivt og lave produkter, som kunderne synes er interessante, så kan vi prise det ordentligt, og så er det noget, der vil understøtte den her ret sikre tillid vi har til, at vi kommer tilbage til der, hvor vi skal være," lyder det fra ISS-chefen.

Lokale landechefer forsvinder med ny ISS-strategi

Klumme: Den digitale og berøringsfri fremtid er rykket nærmere

Proptech skal skærpe Coors ejendomsservice

Centraliseret ejendomsservice gik ud over tilfredsheden: "Vi ved at der kommer et dyk" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også