EjendomsWatch

Radikale vil ikke bare være støtteparti men en del af ny regering

Martin Lidegaard siger, at De Radikale vil med i en regering, fordi det er der, man for alvor kan rykke noget.

Den radikale leder, Martin Lidegaard, ses her inden fredagens regeringsforhandlinger på Marienborg. | Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix

Den radikale leder, Martin Lidegaard, siger inden fredagens regeringsforhandlinger på Marienborg, at De Radikale vil med i en regering, hvis partiet skal lægge mandater til den.

”Vi går selvfølgelig efter at få en bred regering, hvor vi også er med, hvis vi skal lægge mandater til den,” siger Martin Lidegaard.

Det betyder, at I skal med i en regering, hvis I ikke skal være oppositionsparti?

”Det er det, vi arbejder for, men der skal selvfølgelig også være et politisk grundlag fyldt med grønne initiativer, fokus på uddannelse og økonomiske reformer, så man kan mærke, at vi har været der.”

De Radikale gik markant tilbage ved valget den 1. november, men med færre mandater har alligevel fået sig centralt placeret i de forhandlinger om en bred regering, som pågår i de her dage.

Partiet gik til valg på, at den socialdemokratiske etpartiregering ikke skulle fortsætte, og at der skulle dannes en bred regering.

Det er fungerende statsminister og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) i øjeblikket ved at undersøge om kan lade sig gøre.

Martin Lidegaard forklarer, at det for De Radikale er vigtigt at komme med i en regering, fordi det er der, man får indflydelse.

”Det er sådan i politik, at der altid er meget fokus på de politiske mål, og det man gerne vil og meget lidt på implementering – det at få det til at ske i den virkelige verden,” siger han.

”Og det er det, man gør i en regering. Der får man det til at ske for alvor. Og derfor er det vigtigt også at være med.”

Ud over De Radikale er SF, Moderaterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Venstre fortsat med i forhandlingerne om en ny, bred regering.

Det er de partier, som med Mette Frederiksens ord kan se sig selv i en bred regering eller som en del af et forpligtende samarbejde.

Regeringsforhandlingerne fortsætter nu på fjerde uge.

Løkke vil i regering og advarer mod SV-regering

Pape overvejer regering med Mette F. af hensyn til Danmark

Mette Frederiksen: ”Vi kan godt danne en bred regering”

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier