EjendomsWatch

Tilsyn advarer banker mod ejendomsfinansiering

Stigende renter får Finanstilsynet til at minde bankerne om at være varsomme og opmærksomme på mulige tab ved finansiering af ejendomsprojekter og udlejningsejendomme.

Foto: PR / Colliers International

Bankerne kan risikere at få store tab, hvis de finansierer udlejningsejendomme og ejendomsprojekter, og skal derfor passe på med at lægge finansiering til, advarer Finanstilsynet i ny vejledning. Det skriver Børsen Pro.

Det er de stigende renter, der er årsagen til tilsynets varsel, for det har erfaret, at bankerne kan risikere store tab ved den form for finansiering.

Derfor er det vigtigt i forhold til at forebygge kriser, at bankerne er opmærksomme på blandt andet udvikleren eller køberen af ejendommen er erfaren, kompetent, antallet af kautioner og hvordan lejebudgettet ser ud.

”Økonomien i blandt andet ejendomsprojekter er meget pro-cyklisk. Dem, der bygger ejendomme i opgangstider, tjener typisk godt på det, fordi ejendommene stiger, også mens de bliver bygget. Men hvis økonomien vender, så kan de meget hurtigt komme til at stå i en svær situation, og aktuelt har vi også set, at byggepriserne er steget ganske kraftigt,” fortsætter Kristian Vie Madsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Roof Management overholder ikke kapitalkrav – får påbud af Finanstilsynet

Finanstilsynet advarer investorer mod alternative investeringsfonde

Finanstilsyn ser øget risiko ramme ejendomspriser negativt

Tilsynsdirektør er forbløffet over lave nedskrivninger: De kommer på et tidspunkt

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier