EjendomsWatch

Ny planlov giver kommuner lov til at øremærke boliger til unge

Landets kommuner får nu mulighed for at håndhæve at studieboliger bebos af studerende, fremgår det af bred politisk aftale om en ændring af planloven.

Nye muligheder for udvikling af både by og land, lyder det fra indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) efter bred politisk aftale om ændring af planloven onsdag. | Foto: Jens Dresling

Landets kommuner får nu mulighed for at fastsætte i lokalplaner, at anvendelse af boliger skal være til unge, der er under uddannelse.

Det fremgår af en ny aftale om en ændring af planloven, som onsdag er blevet præsenteret i Indenrigs- og Boligministeriet.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, der var partierne bag en ny planlov i 2017.

De nye regler giver kommunerne mulighed for at håndhæve, at ungdomsboligerne rent faktisk bebos af unge under uddannelse, lyder det i aftalen.

I nye lokalplaner får kommunerne også mulighed for nu at øremærke parkeringspladser til el- og delebiler.

Generelt skal aftalen ændre planloven, så ”der skabes gode rammer for grønne omstilling, udvikling af levende byer med varieret boligudbud og udvikling af landdistrikter og kystområder”, lyder det fra ministeriet.

”Jeg er rigtig glad for, at vi med en ny aftale sikrer væsentligt bedre rammer for den grønne omstilling. For regeringen har det været afgørende at gøre det lettere at opsætte vindmøller og solceller,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i en pressemeddelelse.

”Samtidig skaber aftalen nye muligheder for udvikling af både by og land. I byerne sørger vi for, at studieboliger bliver for studerende, og i landdistrikterne kan vi se frem til bedre mobildækning.”

De konkrete forslag til ændringer af planloven vil blive fremsat i næste folketingsår, der begynder i oktober.

Heimstaden får kritik for at gøre boliger til unge til ”små, hundedyre luksusboliger”

Overborgmester kritiserer Gefion Group for at opkræve tårnhøje huslejer

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier