EjendomsWatch

Overborgmester kritiserer Gefion Group for at opkræve tårnhøje huslejer

Flere private ungdomsboliger skal øremærkes til unge i stedet for at blive udlejet til skyhøje priser, mener Københavns overborgmester, der specifikt peger på forsinket Gefion-projekt. Minister vil kigge på problemet.

Den tidligere politistation i St. Kongensgade i København bliver til 72 studieboliger og 13 familieboliger. Her fra tidligt i byggefasen. | Foto: Sacha Sennov

Private developere udnytter regler, der gør boliger til unge billige at opføre, men lejer dem ud til skyhøje priser, og det skal være slut, siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Han peger på, at kommunen har sat ekstra gang i opførelsen af almene ungdomsboliger og samtidigt lempet kravene til byggebranchen, så der kan opføres flere private ungdomsboliger.

"Men der er ingen garanti for, at de private ungdomsboliger lejes ud til studerende. Det står nemlig bygherre frit for, hvem de vil leje ud til. Derfor udbydes meget små boliger i dag til tårnhøje priser," lyder det i meddelelsen.

"Et eksempel er f.eks. Gefion Groups projekt på Store Kongensgade 100, hvor man har konverteret den gamle politistation til 72 studieboliger. Her udlejes en bolig med et nettoareal på ca. 20 kvm til ca. 10.000 kr. om måneden," fortsætter det.

Lars Weiss efterlyser derfor en lovændring, som sikrer, at kommunen kan stille krav om, at det kun er unge studerende, som bor i de private ungdomsboliger:

"Det er hjerteblod for os socialdemokrater, at unge mennesker, der flytter hjemmefra eller flytter til København for at studere, kan få en bolig, som de kan betale," siger overborgmesteren i meddelelsen.

Han nævner, at kommunen har en målsætning om, at der skal bygges 12.000 nye ungdomsboliger over de kommende år - 1000 om året.

"Derfor er vi afhængige af, at der også bygges private ungdomsboliger. Men det er afgørende, at boligerne rent faktisk lejes ud til studerende og ikke udlejes som små luksusboliger til en tårnhøj leje", lyder det fra Lars Weiss.

Ifølge meddelelsen er partifællen, erhvervsminister Simon Kollerup, parat til at se på planloven, som i givet fald skal ændres.

"I øjeblikket kigger regeringen på planloven, og her har vi brug for alle gode ideer, som kan udvikle vores byer og skabe boliger til alle - også for vores mange flittige studerende. Den problemstilling som Københavns Kommune peger på, vil vi tage med i det videre arbejde," siger ministeren i meddelelsen.

EjendomsWatch søger en kommentar fra Gefion Group til meddelelsen. Virksomheden er ikke vendt tilbage.

Gefion udlejer 206 ungdomsboliger i 10 år: "En længere kontrakt afspejles i prisen"

Gefion sadler om i forsinket prestigeprojekt: "Mere kompliceret at ombygge end oprindeligt antaget" 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier