EjendomsWatch

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne alle restriktioner

Statsminister Mette Frederiksen ventes onsdag på et pressemøde at fjerne alle coronarestriktioner fra 31. januar.

Mette Frederiksen. | Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen (S) ventes onsdag på et pressemøde at sige, at hun ønsker at få fjernet alle restriktioner fra 31. januar. Det bekræfter flere unavngivne kilder over for Jyllands-Posten.

Ifølge avisen vil statsministeren holde et pressemøde onsdag klokken 18 i Spejlsalen i Statsministeriet.

Her vil hun ud over at fjerne alle restriktioner også bebude, at coronavirus fra 5. februar ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Ifølge Jyllands-Posten er det med afsæt i anbefalinger fra Epidemikommissionen, at Mette Frederiksen vil fjerne alle restriktioner.

Ifølge Politiken, der citerer anbefalingerne, lægger myndighederne i kommissionen vægt på, at corona-epidemien har skiftet karakter.

"Der er tale om en ny epidemisituation, hvor en høj og stigende smitte ikke i samme grad som tidligere omsætter sig i indlæggelser på sygehuse," står i indstillingen ifølge Politiken.

TV2 erfarer, at kommissionen mener, at regler om test og isolation ved indrejse til Danmark bør fortsætte fire uger endnu.

De nuværende restriktioner udløber 31. januar, mens kategoriseringen af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophører 5. februar.

Dermed skal der tages politisk initiativ, hvis de enten skal forlænges eller forkortes. Statsministeren ventes altså at annoncere, at et sådan initiativ udebliver.

I torsdags oplyste Sundhedsministeriet, at regeringen onsdag ville fremlægge en plan for, hvilke restriktioner der skal ophæves eller forlænges efter 31. januar.

Ifølge pressemeddelelsen havde regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere, om epidemisituationen tillader, at man lemper yderligere på restriktionerne.

Smittetallene har været stigende de seneste uger. Men det har ikke afspejlet sig i antallet af indlagte, der ikke er steget i samme grad.

Mandag oplyste Sundhedsstyrelsen, at anbefalinger for selvisolation er ændret.

Det betyder blandt andet, at smittede nu kan afbryde deres isolation, når de ikke længere har symptomer - forudsat at der er gået fire dage, siden man blev testet positiv.

Der er et politisk pres for at lade restriktionerne udløbe.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har blandt andet sagt, at han mener, at det er på tide at ophæve coronavirus' status som samfundskritisk sygdom. Han mener også, at alle restriktioner skal ophæves.

Hoteller i comeback: Ordrebøgerne er fyldte som før corona

Grønt lys til åbne kulturinstitutioner og højskoler fra søndag

Regeringen venter at kunne lempe coronarestriktioner

Danmark topper liste over økonomier der har klaret corona bedst 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier