EjendomsWatch

Ejendomdanmark: EU-krav er meningsløse uden bedre betingelser for grøn investering

Ejendomdanmark tager godt imod de håndfaste krav, der følger med det kommende EU-bygningsdirektiv, men ifølge seniorrådgiver bør den danske regering forbedre mulighederne for grønne investeringer, hvis de høje ambitioner skal kunne indfries.

Et kommende EU-direktiv stiller skrappere krav til ejendomsbranchen. | Foto: Thomas Borberg

En revision af det såkaldte bygningsdirektiv er på vej gennem EU-maskineriet, og fra Ejendomdanmarks side glæder man sig over udsigten til strammere krav til byggeri, investeringer og energimærkning. Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Et erklæret mål fra EU's side er, at samtlige bygninger i medlemslandene – med undtagelse af en række hhv. historiske og midlertidige bygninger – skal være klimaneutrale inden 2050.

Morten Jarlbæk Pedersen, seniorrådgiver hos Ejendomdanmark, understreger, at "de høje ambitioner skal følges af konkrete krav til medlemslandene for at sikre bedre muligheder for grønne investeringer."

"Direktivet stiller større og mere håndfaste energikrav til bygninger, mens man samtidig har fået et stærkere fokus på, at medlemslandene skal hjælpe udviklingen på vej. Den kobling er fuldstændig afgørende," siger Morten Jarlbæk Pedersen i meddelelsen.

"Det vil være meningsløst at stille krav uden også at skabe bedre muligheder for de grønne investeringer, der skal til. Og det er i høj grad op til den danske regering at sikre, at denne balance findes."

Inden bygningsdirektivet kan vedtages, venter der forhandlinger mellem EU-Parlamentet og unionens medlemslande med afsæt i det fremlagte forslag fra kommissionen.

Nrep lægger CO2-afgift på egne investeringer – "når nu ikke regeringen gør det" 

Frygt for "huslejeeksplosion" som følge af nyt EU-direktiv

Dansk EU-forhandler: Tidsplan for nyt bygningsdirektiv holder ikke 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier