EjendomsWatch

Flere partier vil se nærmere på coronarestriktionerne

Efter meldinger om at ny coronavariant er mildere end tidligere, vil flere partier have set på restriktionerne.

De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Både Venstre og De Konservative vil have en gennemgang af coronarestriktionerne. Det skriver Ekstra Bladet.

Udmeldingen kommer, efter at Statens Serum Institut har meldt ud, at risikoen for at blive indlagt med coronavarianten omikron, der i december blev den dominerende variant i Danmark, ser ud til at være omkring halvdelen af deltavarianten.

Til Ritzau siger De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen:

”Vi er jo heldigvis ikke nået op på de 45.000 dagligt smittede, som var det scenarium, man frygtede, da vi indførte restriktionerne. Og når man siger, at omikron ikke er så alvorlig som delta, så står vi et godt sted.”

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, er enig og siger til Ekstra Bladet, at der ikke skal være ”restriktioner en dag mere end nødvendigt”.

Statens Serum Instituts Tyra Grove Krause sagde tidligere mandag, at omikron giver mildere forløb. Men at den stadig giver pres på sundhedsvæsnet, fordi den er så smitsom.

Mandag blev der konstateret 8801 nye tilfælde af covid-19 i Danmark, og det samlede antal af indlagte med corona steg med 61 til 770. Det højeste siden januar sidste år.

Indlagte med corona er mere ressourcekrævende, da de skal være i isolation.

”Jeg siger ikke, at alle restriktioner skal fjernes. Men vi skal kigge på, hvilke der giver mening. Kulturlivet har lidt meget under denne her nedlukning. Kan man gå på restaurant, så bør man også kunne gå i biografen.”

”Og så kan det være, at nattelivet må vente et stykke tid, til det ser bedre ud,” siger Per Larsen.

Restriktioner skal godkendes af Epidemiudvalget i Folketinget. Det har godkendt de nuværende restriktioner - der blandt andet tæller nedlukning af kulturlivet - indtil 17. januar.

Udvalget kan dog ifølge Per Larsen godt forkorte perioden, hvis der er flertal for det.

Fra Enhedslisten, der gennem hele coronapandemien har gået med livrem og tommetykke seler, siger sundhedsordfører Peder Hvelplund:

”Der er ingen tvivl om, at det første sted, der skal lempes, er kulturområdet. For det tørster virkeligt efter at blive åbnet igen.”

”Men jeg vil godt se udviklingen de næste dage, inden vi ser på lempelser. Vi har et sundhedsvæsen, der balancerer på grænsen, og vi har set store antal nysmittede over julen, der ikke har manifesteret sig i antal indlæggelser endnu.”

Han mener dermed, at man bør vente til den 17. januar, inden der træffes nye beslutninger.

Danmark topper liste over økonomier der har klaret corona bedst

Regeringen vil lukke kulturtilbud og indføre arealkrav 

Møde i kriseudvalg: Mørke coronaskyer trækker sig sammen om detailhandlen

Medarbejdere opfordres til at genoptage hjemmearbejdet 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier