EjendomsWatch

Pelle Dragsted vil fra første arbejdsdag gøre op med dyrt privat byggeri på Frederiksberg

Enhedslistens Pelle Dragsted, der fra i dag er ny magtfuld mand på Frederiksberg, er "hamrende bekymret" over den udvikling, han ser ske i kommunen og i hovedstaden generelt. Hvis han selv kunne bestemme, reformerede han boligpolitikken i retning af, hvordan man gør i Østrigs hovedstad, Wien, siger han i interview med EjendomsWatch.

Pelle Dragsted (EL) vil som ny formand for klima-, plan- og boligudvalget i Frederiksberg Kommune kæmpe imod, at Danmarks hovedstad bliver ligesom Stockholm og London, hvor almindelige lønmodtagere ikke har råd til at bo. | Foto: Finn Frandsen

I dag, 3. januar, er første reelle arbejdsdag i Frederiksberg Kommune for nyvalgte Pelle Dragsted (EL). Han bestrider således posten som formand for det nyoprettede klima-, plan- og boligudvalg, og i den forbindelse siger han til EjendomsWatch, at han har planer om at reformere boligområdet.

"Hvis jeg kunne bestemme, så indebar det, at vi skal spørge os selv, hvad skal vi bruge vores by til? Hvad har vi brug for? Og så lod politikken og ikke markedet styre. Og vi skal gerne bygge ikke bare 25 procent heller ikke 33 procent, men gerne 75 procent eller 100 procent boliger, som er til at betale for almindelige mennesker," siger Pelle Dragsted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier