Tidligere aktivist skal stå i spidsen for byggesagerne på Frederiksberg

Enhedslistens Pelle Dragsted, der i flere år har markeret sig i boligdebatten, har sikret sig formandsposten i klima-, plan- og boligudvalget i Frederiksberg Kommune. Dermed er Enhedslisten det parti i kommunen med flest udvalgsformænd.
Pelle Dragsted, der ofte beskrives som Enhedslistens chefideolog, udgav tidligere i år bogen 'Nordisk socialisme'. | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
Pelle Dragsted, der ofte beskrives som Enhedslistens chefideolog, udgav tidligere i år bogen 'Nordisk socialisme'. | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Der blæser nye vinde over Frederiksberg. Én ting er, at socialdemokratiske Michael Vindfeldt i sidste måned vandt borgmesterposten efter 112 års konservativt styre – Pelle Dragsted fra Enhedslisten bekræfter på det sociale medie Twitter, at han bliver formand for kommunens klima-, plan- og boligudvalg.

"Perfekt udgangspunkt til at arbejde for billige boliger og grøn omstilling på Frederiksberg," lyder det i kommentaren.

Dermed er der lagt op til, at projektudviklere og andre ejendomsaktører i den folkerige kommune skal i dialog med Enhedslistens tidligere erhvervsordfører, der er en fremtrædende skikkelse i debatten om bl.a. almene boliger og udenlandske kapitalfondes aktivitet på dansk jord.

Enhedslisten bliver efter nytår partiet med flest udvalgsformand, tre ud af ti mulige, og af de øvrige poster kan nævnes 1. viceborgmester Lone Loklindt (R) som formand for by- og erhvervsstrategisk udvalg samt Jan E. Jørgensen (V) som formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget.

"I Enhedslisten har vi kæmpet for, at Frederiksberg skal blive en mere bæredygtig by. Derfor har vi valgt at gå efter indflydelse både på det sociale og det grønne område," lyder det fra Enhedslistens Mette Bang Larsen, kommende formand for kommunens socialudvalg.

Enhedslisten blev det næststørste parti på Frederiksberg med 17,5 pct. af stemmerne ved kommunalvalget i november, hvilket rakte til seks mandater. Trods den tabte borgmesterpost er De Konservative fortsat størst i kommunen med med 40,4 pct. af stemmerne.

Pelle Dragsted er åben omkring sin aktivistiske fortid, omend han ikke længere går ind for vold som en vej til at opnå resultater.

Skrantende boligfond udløser bøn til lokalpolitikere: Det haster med en løsning

Vilde dage for nyvalgt borgmester: "Jeg har fået syv timers søvn de sidste to døgn"

S sætter en stopper for 112 års K-dominans i Frederiksberg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også