EjendomsWatch

Efter boligaftale: Dybvad ønsker 40 pct. almene boliger i store byer

Fredagens boligaftale rummede intet krav om 33 pct. almene boliger i nye boligområder, sådan som regeringen selv spillede ud med i oktober. Men ministerens ambition er intakt.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) landede fredag en aftale med Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om 22.000 flere almene boliger. | Foto: Thomas Sjørup

Ejendomsbranchen glæder sig for tidligt, hvis den tror, at regeringen har opgivet at stramme de nuværende krav om, at 25 pct. af nye boligområder skal være almene.

Til Byrummonitor siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) således, at den endelige procent afhænger af udfaldet af de forhandlinger om at ændre i planloven, der er fortsat uanset fredagens boligaftale.

"En almen boligprocent på omkring 40 i de store byer virker rigtig godt. De kommuner, der ligger omkring 40 procent er meget velfungerende, og det vil jeg kun anbefale folk at sigte efter, hvis de har mulighed for det," siger ministeren og lader forstå, at muligheden er særlig oplagt, når kommunen ejer den jord, hvor der skal bygges.

I Københavns Kommunes byudviklingsselskab By & Havn forventer Enhedslisten, der fra nytår er største parti i Borgerrrepræsentationen, at kravet bliver 50 pct. Venstre siger til Byrummonitor, at de nuværende 25 pct. på generelt niveau skal fastholdes.

Støtteparti afviser aftale om almene boliger: "Det er for uambitiøst"

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog 

Regeringen lander aftale om flere billige boliger i store byer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier