EjendomsWatch

Efter boligaftale: Dybvad ønsker 40 pct. almene boliger i store byer

Fredagens boligaftale rummede intet krav om 33 pct. almene boliger i nye boligområder, sådan som regeringen selv spillede ud med i oktober. Men ministerens ambition er intakt.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) landede fredag en aftale med Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om 22.000 flere almene boliger. | Foto: Thomas Sjørup

Ejendomsbranchen glæder sig for tidligt, hvis den tror, at regeringen har opgivet at stramme de nuværende krav om, at 25 pct. af nye boligområder skal være almene.

Til Byrummonitor siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) således, at den endelige procent afhænger af udfaldet af de forhandlinger om at ændre i planloven, der er fortsat uanset fredagens boligaftale.

"En almen boligprocent på omkring 40 i de store byer virker rigtig godt. De kommuner, der ligger omkring 40 procent er meget velfungerende, og det vil jeg kun anbefale folk at sigte efter, hvis de har mulighed for det," siger ministeren og lader forstå, at muligheden er særlig oplagt, når kommunen ejer den jord, hvor der skal bygges.

I Københavns Kommunes byudviklingsselskab By & Havn forventer Enhedslisten, der fra nytår er største parti i Borgerrrepræsentationen, at kravet bliver 50 pct. Venstre siger til Byrummonitor, at de nuværende 25 pct. på generelt niveau skal fastholdes.

Støtteparti afviser aftale om almene boliger: "Det er for uambitiøst"

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog 

Regeringen lander aftale om flere billige boliger i store byer 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier