"Lex Norvig" – regeringen på vej med lovindgreb mod mæglersnyd

Nye anbefalinger til sanktionsmuligheder skal danne grundlag for et lovindgreb, der skal forhindre ejendomsmæglere i at svindle, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Kontroverserne omkring ejendomshandleren Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaard har sat gang i en politisk debat om sanktioner mod mæglere, der snyder. | Foto: Lars Poulsen /Ekstra Bladet /Ritzau Scanpix
Kontroverserne omkring ejendomshandleren Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaard har sat gang i en politisk debat om sanktioner mod mæglere, der snyder. | Foto: Lars Poulsen /Ekstra Bladet /Ritzau Scanpix

En arbejdsgruppe med blandt andre Dansk Ejendomsmæglerforening, som regeringen nedsatte i marts, er kommet med anbefalinger til nye sanktionsmuligheder mod ejendomsmæglere, der ikke overholder reglerne. Det skriver Berlingske.

Arbejdsgruppen anbefaler blandt andet, at Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere skal have muglighed for at give snydere et gult kort i form af en betinget frakendelse af deres licens, samt offentliggøre navne på mæglere, der ikke har betalt deres bøder.

"En bolighandel er en stor beslutning, og man skal kunne stole på den rådgivning, man får. Derfor vil vi i regeringen gå i gang med at lave et lovforslag, hvor en lang række af arbejdsgruppens anbefalinger blandt andet om gule kort vil blive fulgt," skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et skriftligt svar.

Debatten om de manglende konsekvenser over for mæglere, der snyder, kommer i kølvandet på de mange historier om ejendomshandleren Peter Norvig, og Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kalder det for en "Lex Norvig."

Sagerne om Peter Norvig, som EjendomsWatch har beskrevet, handler blandt andet om, at han sammen med hustruen Hanne Nørrisgaard har fået flere bøder af disiplinærnævnet, som ikke er blevet betalt, ligesom parret i januar blev anholdt og sigtet i en sag om mulig svindel med lønkompensation.

Stormombrust Peter Norvig-selskab taget under rekonstruktion

Ejer anholdt og sigtet i Peter Norvigs sag om coronasvindel for millioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også