EjendomsWatch

Butikkernes restancer er styrtdykket siden genåbningen

Restancerne for butikker i shoppingcentre og på gadeplan er halveret på to måneder, viser ny opgørelse.

"Nedlukningerne har ramt økonomisk hårdt, og det har vi hele tiden kunnet se," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. | Foto: PR/Ejendomdanmark

Coronapandemien og de medfølgende nedlukninger i samfundet har tæret hårdt på både lejere og udlejere i den danske retailbranche. Men de seneste måneders genåbning har hjulpet, lyder det fra Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

Brancheorganisationen har kortlagt restancerne i butikssegmentet, og opgørelsen for juni viser, at butikker i shoppingcentre havde restancer for 7,3 procent, mens tallet for gadebutikker var 3 procent.

Det er markant bedre, end da butikkernes restancer toppede på 2,8 mia. kr. i april 2021. Her lød restancerne på 13,9 procent for gadebutikker og 6,2 procent for gadebutikker.

"Nedlukningerne har ramt økonomisk hårdt, og det har vi hele tiden kunnet se. Det er tydeligt, at centrene i særlig høj grad har kæmpet for at bevare deres butikker. Respekt for det. Men det er også vigtigt, at vi nu som samfund prioriterer at give ejere og erhvervslejere gode muligheder for at komme på fode igen," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i pressemeddelelsen.

Ejendomdanmark-direktør efter faldende forventninger til afkast: Vi er sluppet nådigt

Erhvervslivet skylder færre penge i husleje efter trist rekord 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier