EjendomsWatch

Svanemærket byggeri tredoblet på tre år

Miljømærkning Danmark glæder sig over, at antallet af byggeri med Svanemærket nærmer sig 50.000. Et er disse er Kolding Sky, hvor bygherren AP Pension ser Svanemærket som en måde at fremtidssikre investeringen.

Det 19 etager høje vartegn Kolding Sky er Jyllands første svanemærkede etagebyggeri. | Foto: PR / AP Pension / Nood

Det officielle miljømærke i Norden, Svanemærket, har vundet indpas på byggepladserne i de senere år. Antallet af svanemærkede byggerier er tredoblet fra januar 2018 til januar 2021.

I begyndelsen af det nye år var der i Norden næsten 18.000 færdigbyggede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner med Svanemærket og yderligere godt 31.000 er under konstruktion.

Det glæder Miljømærkning Danmark, der er en selvstændig enhed hos Dansk Standard, og som har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

"Det viser tydeligt, at byggebranchen begynder at tænke mere bæredygtigt og har fokus på at fremme den cirkulære omstilling," udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, i en pressemeddelelse.

"I starten skød de fleste byggerier op i hovedstadsområdet, men nu kan vi se, at interessen har bredt sig til resten af landet, ikke mindst til Jylland," fortsætter han.

Et af disse projekter er det 19 etager høje Kolding Sky, der er Jyllands første svanemærkede etagebyggeri. Her har bygherren, AP Pension, sat miljømærket højt på dagsordenen.

"I AP Pension vil vi gerne være med til at påvirke byggeriet i en bæredygtig retning, og derfor har vi taget en beslutning om kun at opføre svanemærkede boligbyggerier," udtaler Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

"Jeg tror, det er den eneste måde, du kan fremtidssikre dine ejendomsinvesteringer på. For erfaringen viser, at vi med Svanemærket kan skabe nogle meget attraktive ejendomme for vores lejere og brugere – og som giver gode afkast til vores kunder," afslutter han.

Grønt byggeri truet af mangel på gennemskuelighed

Antallet af svanemærkede byggerier fordoblet på to år 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier