EjendomsWatch

Pensionsselskab sætter miljømærke på vartegnet Kolding Sky

Det 19 etager høje nye vartegn i Kolding bliver Jyllands første svanemærkede etagebyggeri. Direktør i AP Ejendomme tror på, at miljømærket kan give attraktive ejendomme.

Det nye Kolding Sky skal stå færdigt i 2021 og indeholder 98 boliger med størelsen 74-157 kvm. | Foto: PR/Arkitema Architects

AP Pension står bag det første svanemærkede byggeri i det jyske.

Det drejer sig om det 70 meter etagebyggeri, Kolding Sky, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse, der desuden fortæller, at det har planer om flere investeringer i byen.

"I AP Pension arbejder vi hver dag for at varetage kundernes interesser bedst muligt, og vi oplever lige nu, at der er en stor interesse for at bidrage til en bæredygtig udvikling," siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme i meddelelsen.

Det er Arkitema, der har været arkitekter på det 19 etager højhus i Kolding, der skal stå færdigt i 2021.

Kolding Sky bliver dermed en del af den bæredygtige produktlinje hos AP Pension, "AP Bæredygtig", hvor de i ejendomsporteføljen søger at mærke nye byggerier med DNGB-certificeringer eller med Svanemærket.

Desuden har man har igangsat en screening af den nuværende ejendomsportefølje for at se, hvor der kan energioptimeres, skriver AP Pension på deres hjemmeside.

"Vi investerer blandt andet i aktier og obligationer, der understøtter FN’s verdensmål og den grønne omstilling, men også i ejendomme, grøn energi og skov. De grønne ambitioner gælder altså også for vores byggeri, og vi tror på, at certificeringen med Svanemærket er med til at skabe nogle attraktive ejendomme, der også giver gode afkast til vores kunder," siger Peter Olsson i meddelelsen.

Tidligere har blandt andre pensionsselskabet PKA investeret i svanemærkede boliger.

Byråd giver grønt lys til nyt højhus i Aarhus centrum

AP Pension indgår aftale om at bygge Kolding-højhus

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier