EjendomsWatch

Rådgiver: Nye EU-regler vil skille "fårene fra bukkene"

Nye EU-regler for bæredygtighed gør det muligt at vurdere, hvorvidt et projekt er så grønt eller ej. Derfor er det vigtigt, at ejendomsinvestorer sætter sig ind i dem, vurderer projektleder i Sweco.

Med de nye regler bliver der opstillet kriterier, så det kan vurderes, om et projekt er så grønt, som investorerne siger, det er. | Foto: Finn Frandsen

EU's nye regler for bæredygtige investeringer kommer til at få stor betydning for ejendomsbranchen – derfor må aktørerne i branchen hellere sætte sig ind i reglerne, vurderer Alexander Kaae Petersson, projektleder i facility management ved rådgiverhuset Sweco, skriver Børsen.

"Det kommer til at skille fårene fra bukkene," siger projektlederen om de nye regler, der træder i kraft 1. januar 2022 og bl.a. betyder, at der bliver opstillet en række grænseværdier for, hvornår en renovering af en ejendom egentlig er klimaforebyggende.

På den måde kan reglerne påvirke investorerne, påpeger Alexander Kaae Petersson, fordi det kan så tvivl om, hvorvidt ejendomsporteføljen er grøn, som mange investorer stræber efter, den skal være.

De nye regler er dog ikke noget, der får pensionsinvestoren PKA eller Nykredit til at ryste i bukserne. De bakker både op om de nye EU-regler. 

Bach Gruppen taler for første gang ud om betonskandale og mediestorm

Renoveringsbølge: "Danmark bør lægge sig i førerselen"

Talerør for udlejere efterlyser enklere love og regler – vil give færre "unødige konflikter"

Klumme: Ny lagerskat – det glade vanvid fortsætter

Greater Copenhagen-direktør vil sikre innovationen i kølvandet på coronakrisen 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier