EjendomsWatch

Københavns Kommune vil gøre bygninger grønnere med proptech

Sensorer og kunstig intelligens tages i brug for at sænke energiforbruget i kommunens bygninger på under 3000 kvm. Projektet skal finde nye løsninger, som kommunerne kan bruge i den grønne omstilling.

Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), mener, at kommunen skal gå forrest og afprøve ny teknologi for at løse klimaudfordringerne. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Et nyt projekt skal effektivisere brugen af varme og ventilation i de københavnske børnehaver og daginstitutioner. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi er nødt til at tænke innovativt for at kunne løse de klimaudfordringer, vi står overfor. Derfor går vi i Københavns Kommune gerne i front på at afprøve ny teknologi, der kan sætte fart på den grønne omstilling – også i vores egne bygninger," udtaler overborgmester Lars Weiss (S) i pressemeddelelsen.

Teknologien bygger på sensorer, der registrerer bygningernes brug, og kunstig intelligens, der kan analysere dataen og udvikle modeller til at forudsige og styre energiforbruget efter behov. Projektet omfatter kommunens ca. 300 ejendomme på under 3000 kvm.

Projektet har med den nye finanslov fået tildelt fem mio. kr. Det er en del af en række signaturprojekter, som har fået midler til at afprøve kunstig intelligens. Løsningerne bliver stillet til rådighed for kommuner.

Bag projektet står Københavns Ejendomme og Indkøb samt Copenhagen Solutions Lab i Teknik- og Miljøforvaltningen. Projektet forventes at gå i gang i starten af 2021.

Fondsforvalter forventer hurtigt comeback efter rekordunderskud

Københavns Ejendomme opruster juridisk for at følge med byudviklingen 

400 boliger i Kalundborg renoveres for 300 mio. kr. til gavn for klima og energiregning

Kommune investerer millioner for at spare energi

Ejendomdanmark om klimaudspil: Der mangler bedre rammer for investorerne 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier