EjendomsWatch

Boligminister vil drøfte nye værktøjer i kamp mod brodne kar i ejendomsbranchen

Boligminister Kaare Dybvad (S) skriver i et brev til Odense Kommune, at det er problematisk, hvis "det er vanskeligt for myndighederne at gribe ind" over for boligspekulanter, der bryder reglerne.

"Jeg synes ligesom jer, at det er oprørende, når der er boligspekulanter, som ser stort på reglerne," skriver boligminister Kaare Dybvad (S) til Odense Kommune. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det må ikke kunne svare sig at bevidst og konsekvent at bryde reglerne på ejendomsmarkedet.

Sådan lyder det fra boligminister Kaare Dybvad (S) i et brev til Odense Kommune, hvor han foreslår at mødes for at drøfte kommunens problemer med ejendomsspekulation, skriver Fyens Stiftstidende.

"Jeg synes ligesom jer, at det er oprørende, når der er boligspekulanter, som ser stort på reglerne, og det er selvsagt problematisk, hvis det er vanskeligt for myndighederne at gribe ind eller på anden måde sanktionere," skriver boligministeren i brevet.

Brevet er et svar på en henvendelse fra By- og Kulturudvalget i Odense Kommune, som Fyens Stiftstidende tidligere har beskrevet. Her efterspørger man flere redskaber til at håndtere folk i ejendomsbranchen, der gentagne gange bryder loven.

Udvalget opfordrer blandt andet til, at man opretter et register over tvivlsomme udlejere, og at kommunen får mulighed for at gennemtvinge nedlukning af bygninger, der anvendes til andet end det, der er givet tilladelse til.

"Det er afgørende for tilliden til myndighederne, at vi kan skride ind, når der sker lovbrud. Hvis det ikke sker, eller hvis borgerne føler, at vores handlinger er for svage i forhold til overtrædelsen, mister de troen på os, og det er undergravende for systemet og samfundet," står der i brevet til boligministeren.

Regeringen har flere nye love på vej på ejendomsområdet

Boligminister vil gøre en tredjedel af Københavns nye boliger almene

Nu begynder forhandlingerne om en endnu mere effektiv almen boligsektor

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier