EjendomsWatch

Københavnsk havnetunnel et skridt nærmere

Regeringen og overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) vil have havnetunnel som en sænketunnel for at få bilerne udenom byen. Ønsket kommer som et led i planen om Lynetteholmen.

Planerne om havnetunnellen er et led i arbejdet med den kunstige ø Lynetteholmen, der skal ligge mellem Nordhavn og Refshaleøen i København. | Foto: By & Havn

For at dæmpe den københavnske trafik vil regeringen og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) lave en havnetunnel på mere end 10 kilometer fra Nordhavn til Københavns Lufthavn.

Havnetunnellen indgår i planerne om den kunstige ø, Lynetteholmen, der skal anlægges i København.

"En østlig ringvej vil også aflaste mange centrale veje i København og samtidig forbedre adgangen til Københavns Lufthavn og Øresundsforbindelsen," udtaler overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Transport- og Boligministeriet og Københavns Kommune har fredag offentliggjort forundersøgelser af mulighederne for at Lynetteholmen får metrolinje og en havnetunnel.

Det er planen, at 35.000 mennesker skal bo på Lynetteholmen. Byyudviklingen samt grundsalget ventes at generere indtægter for 17 til 23 mia. kr., men udgifterne til infrastrukturen er estimeret til mere end 45 mia. kr.

Derfor mangler der fortsat afklaring på, hvor den resterende finansiering skal komme fra. Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) bliver det afklaret i forhandlingerne.

Ny chef ser plan om ø til 35.000 beboere sætte fart på udviklingen af Refshaleøen

Arabisk hovedpine giver sjælden lav lønsomhed hos Cowi

Overborgmester vil gøre op med Københavns boligpolitik

Analysechef i Nordicals: Færre kvadratmeter giver ikke billigere boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier