Vanløses byggematador beskylder Nordea for chikane

Ejer og stifter af Holberg Fenger Invest mener, at Nordea har opkrævet for høje bidragssatser på hans koncerns realkreditlån og kræver tocifret millionbeløb tilbagebetalt.
Flemming Holberg Fenger står bag det nyligt åbnede butikscenter "Kronen" i Vanløse samt en række andre markante ejendomme omkring Vanløse Station. | Foto: PR
Flemming Holberg Fenger står bag det nyligt åbnede butikscenter "Kronen" i Vanløse samt en række andre markante ejendomme omkring Vanløse Station. | Foto: PR

Flemming Holberg Fenger, som er stifter og ejer af ejendomskoncernen Holberg Fenger Invest, beskylder storbanken Nordea for bevidst at have chikaneret hans virksomhed ved at opkræve bidragssatser på realkreditlån på 700 mio. kr. Det skriver Berlingske.

"Nordea ville tvinge mig til at sælge min virksomhed og brugte bl.a. de høje bidragssatser til at forsøge at presse mig til at underskrive en ubetinget salgsfuldmagt," siger Flemming Holberg Fenger til Berlingske.

For to uger siden forlangte Holberg Fenger Invest via sin advokat, at Nordea tilbagebetaler knap 20 mio. kr. inden for ti dage. Ifølge Holberg Fenger Invest er de 20 mio. det beløb, som selskabet har betalt for meget i bidragssatser gennem tre år.

Hvis ikke Nordea betaler beløbet, er Holberg Fenger Invest klar til at gå rettens vej, siger Flemming Holberg Fenger.

Nordea ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men banken har ifølge Berlingske beskrevet situationen med, at "ejerens dispositioner med indgåelse af væsentlige forpligtelser uden finansiel dækning bragte koncernen i en meget kritisk situation fra primo 2012."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også