EjendomsWatch

PFA får lavere investeringsafkast trods flere penge i kassen

Aktier og ejendomme trak landets største kommercielle pensionsselskab frem i årets første ni måneder, viser regnskabet.

Pensionskassen PFA har i de første ni måneder af 2017 haft et investeringsafkast på 18,3 mia. kr. mod 30,7 mia. kr. i samme periode året før. Og det til trods for at indbetalingerne er hævet til 25 mia. kr. fra 23,2 mia. kr.

Det viser regnskabet for de ni første måneder af 2017, som blev fremlagt fredag.

Mens pensionskassen har øget sit investeringsafkast på børsnoterede aktier til 7,8 pct. fra 0,2 pct. i samme periode sidste år, er afkastet på alternative investeringer faldet til 3,1 pct. fra 10 pct. Ejendomme gik frem fra 1,7 pct. til 4,3 pct.

"Afkastet på alternative investeringer er påvirket af en betragtelig tilvækst af nyere fondstilsagn, hvor de langsigtede afkast er høje, men først kommer efter en årrække."

"Dette skyldes opstartsomkostninger, og at det tager tid at få opbygget porteføljen af investeringer i fondene, mens effekten af værdiskabelse og værdireguleringer først kommer senere i fondenes livsforløb," skriver PFA i regnskabet.

Obligationsafkastet er ligeledes skrumpet - til 0,1 pct. fra tidligere 5,1 pct.

"Obligationsbeholdningen gav et samlet afkast på 0,1 pct. Efter valutaafdækning var afkastet 2,5 pct. Afkastet er trukket ned af udenlandske statsobligationer, mens danske obligationer gav et positivt afkast i første til tredje kvartal 2017," skriver PFA i regnskabet.

I de første ni måneder af 2017 har PFA hævet sin bundlinje til 226 mio. kr. fra 200 mio. kr. i samme periode sidste år.

ATP Ejendomme lander afkast på 1,6 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai – udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier