EjendomsWatch

Strid om boligskatteaftale kan forsinke nyt vurderingssystem

Hvis politikerne ikke bliver enige om en ny boligskatteaftale inden grundlovsdag, kan det forsinke det nye ejendomsvurderingssystem, som fra 2019 skal sikre mere retvisende ejendomsvurderinger.

Foto: AXELSEN SANNE VILS

Politikerne skal nå til enighed om en ny aftale om boligskatten, før der bliver vedtaget et nyt ejendomsvurderingssystem. Det fastslår partierne S, LA og DF overfor Børsen.

Ejendomsvurderingssystemet skal sikre mere retvisende vurderinger af ejendomme. Ifølge mediet ligger det planlagt, at det nye og allerede aftalte system skal vedtages inden Folketingets sidste arbejdsdag, grundlovsdag — men det var målet at nå til enighed om en boligskatteaftale før det. Og dette mål kan nu give forsinkelser.

Finansminister Kristian Jensen (V) har onsdag opgivet af få vedtaget regeringens senest fremlagte boligskatteudspil, og vil i stedet præsentere et nyt udspil efter påsken. Hos landets største parti, Socialdemokratiet, fastslår finansordfører Benny Engelbrecht, at man ikke vil vedtage ejendomsvurderingssystemet, før boligskatteaftalen er på plads.

"Vurderingssystemet bliver ikke vedtaget, før der er en aftale om boligskatten. Punktum," lyder det fra finansordføreren, der bakkes op af både DF og LA.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier