EjendomsWatch

Strid om boligskatteaftale kan forsinke nyt vurderingssystem

Hvis politikerne ikke bliver enige om en ny boligskatteaftale inden grundlovsdag, kan det forsinke det nye ejendomsvurderingssystem, som fra 2019 skal sikre mere retvisende ejendomsvurderinger.

Foto: AXELSEN SANNE VILS

Politikerne skal nå til enighed om en ny aftale om boligskatten, før der bliver vedtaget et nyt ejendomsvurderingssystem. Det fastslår partierne S, LA og DF overfor Børsen.

Ejendomsvurderingssystemet skal sikre mere retvisende vurderinger af ejendomme. Ifølge mediet ligger det planlagt, at det nye og allerede aftalte system skal vedtages inden Folketingets sidste arbejdsdag, grundlovsdag — men det var målet at nå til enighed om en boligskatteaftale før det. Og dette mål kan nu give forsinkelser.

Finansminister Kristian Jensen (V) har onsdag opgivet af få vedtaget regeringens senest fremlagte boligskatteudspil, og vil i stedet præsentere et nyt udspil efter påsken. Hos landets største parti, Socialdemokratiet, fastslår finansordfører Benny Engelbrecht, at man ikke vil vedtage ejendomsvurderingssystemet, før boligskatteaftalen er på plads.

"Vurderingssystemet bliver ikke vedtaget, før der er en aftale om boligskatten. Punktum," lyder det fra finansordføreren, der bakkes op af både DF og LA.

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai – udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier