Strid om boligskatteaftale kan forsinke nyt vurderingssystem

Hvis politikerne ikke bliver enige om en ny boligskatteaftale inden grundlovsdag, kan det forsinke det nye ejendomsvurderingssystem, som fra 2019 skal sikre mere retvisende ejendomsvurderinger.
Foto: AXELSEN SANNE VILS
Foto: AXELSEN SANNE VILS

Politikerne skal nå til enighed om en ny aftale om boligskatten, før der bliver vedtaget et nyt ejendomsvurderingssystem. Det fastslår partierne S, LA og DF overfor Børsen.

Ejendomsvurderingssystemet skal sikre mere retvisende vurderinger af ejendomme. Ifølge mediet ligger det planlagt, at det nye og allerede aftalte system skal vedtages inden Folketingets sidste arbejdsdag, grundlovsdag — men det var målet at nå til enighed om en boligskatteaftale før det. Og dette mål kan nu give forsinkelser.

Finansminister Kristian Jensen (V) har onsdag opgivet af få vedtaget regeringens senest fremlagte boligskatteudspil, og vil i stedet præsentere et nyt udspil efter påsken. Hos landets største parti, Socialdemokratiet, fastslår finansordfører Benny Engelbrecht, at man ikke vil vedtage ejendomsvurderingssystemet, før boligskatteaftalen er på plads.

"Vurderingssystemet bliver ikke vedtaget, før der er en aftale om boligskatten. Punktum," lyder det fra finansordføreren, der bakkes op af både DF og LA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også