EjendomsWatch

Minister kan ikke garantere boligskat-aftale inden nytår

Regeringen tror på en snarlig aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem. Boligskatten er mere usikker.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

Når det kommer til at lave et nyt system for vurderinger af boliger, er regeringen fortrøstningsfuld. Men hvad angår en ny beskatning af boliger er fremtiden mere tvivlsom.

"På vurderingsdelen tror jeg, at vi er ret tæt på målet," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag aften på vej ind til forhandlinger om netop et nyt ejendomsvurderingssystem.

Det skal erstatte det nuværende fejlbehæftede system og danne grundlag for et helt nyt system til at beskatte boliger. Men den sidste del er blevet udskudt sammen med resten af regeringens 2025-plan.

Der er gået lang tid uden reelle forhandlinger. Kan I overhovedet nå at lave en aftale om boligbeskatningen i år?

"Det vil jeg ikke udelukke, at vi kan. Men det kommer helt an på, hvad partierne møder op med af krav," siger Karsten Lauritzen.

Ud over regeringen og de tre borgerlige støttepartier sidder De Radikale og Socialdemokratiet med om forhandlingsbordet i Finansministeriet tirsdag aften.

Sidstnævnte opfordrer regeringen til at se ejendomsvurderinger og boligbeskatning i en sammenhæng.

Men når de er delt op er det netop for at få et nyt vurderingssystem hurtigt på plads, understreger Karsten Lauritzen:

"Der er ikke nogen, der forestiller sig, at man laver et vurderingssystem uden at gøre noget ved beskatningen."

"Så vil det føre til en øget boligskat, og det ønsker vi i hvert fald ikke i Venstre. Men man kan sagtens se for sig to separate aftaler: En om vurderingssystemet og en om boligbeskatning."

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier