EjendomsWatch

Nyt system til ejendomsvurderinger udskydes

Ifølge Ejendomsforeningen Danmark er der ellers tale om et fornuftigt lovforslag, hvor branchen har afgivet sit høringssvar.

Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR

Et nyt lovforslag lægger blandt andet op til at udskyde den planlagte ændring af ejendomsvurderinger. Den stod ellers til at ændret sammen med en lov om vurdering af landets faste ejendomme, lov om kommunal ejendomsskat og lov om finansiel virksomhed.

Ejendomsforeningen Danmark afgav ved udgangen af november høringssvar. Torben Christensen, adm. direktør for brancheforeningen, mener, at der overordnet er tale om et fornuftigt og ordentligt forslag.

"Forslaget lægger op til det, vi havde forventet, nemlig at udskyde ejendomsvurderingen i et år med henblik på, at man kan få lavet et ordenligt og solidt vurderingssystem", siger Torben Christensen til Ejendomsforeningens hjemmeside.

Han er enig i, at udskydelsen er nødvendigt for at få lavet den rette model for vurdering af erhvervsejendomme. Branchenforeningen påpeger desuden, at et nyt vurderingssystem bliver baseret på solidt statistisk fundament.

"Hver gang man ændrer på reglerne, koster det rigtigt dyrt. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig ordentligt om og får lavet en god model," siger Torben Christensen.

Ejere af erhvervsejendomme frygter nye skæve vurderinger

Ejendomsvurderinger får sin egen styrelse

Ejendomsforeningen: Gode takter i udspil til nyt vurderingssystem

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier