Nyt system til ejendomsvurderinger udskydes

Ifølge Ejendomsforeningen Danmark er der ellers tale om et fornuftigt lovforslag, hvor branchen har afgivet sit høringssvar.
Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR
Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR

Et nyt lovforslag lægger blandt andet op til at udskyde den planlagte ændring af ejendomsvurderinger. Den stod ellers til at ændret sammen med en lov om vurdering af landets faste ejendomme, lov om kommunal ejendomsskat og lov om finansiel virksomhed.

Ejendomsforeningen Danmark afgav ved udgangen af november høringssvar. Torben Christensen, adm. direktør for brancheforeningen, mener, at der overordnet er tale om et fornuftigt og ordentligt forslag.

"Forslaget lægger op til det, vi havde forventet, nemlig at udskyde ejendomsvurderingen i et år med henblik på, at man kan få lavet et ordenligt og solidt vurderingssystem", siger Torben Christensen til Ejendomsforeningens hjemmeside.

Han er enig i, at udskydelsen er nødvendigt for at få lavet den rette model for vurdering af erhvervsejendomme. Branchenforeningen påpeger desuden, at et nyt vurderingssystem bliver baseret på solidt statistisk fundament.

"Hver gang man ændrer på reglerne, koster det rigtigt dyrt. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig ordentligt om og får lavet en god model," siger Torben Christensen.

Ejere af erhvervsejendomme frygter nye skæve vurderinger

Ejendomsvurderinger får sin egen styrelse

Ejendomsforeningen: Gode takter i udspil til nyt vurderingssystem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb