Krav om samfundsansvar strømlines for byggebranchen

Forhold om samfundsansvar bliver i dag håndteret meget forskelligt fra sag til sag i byggebranchen. Det vil Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar lave om på og dermed indirekte sænke omkostningerne for aktørerne i branchen.
Foto: Liv Høybye/Polfoto
Foto: Liv Høybye/Polfoto

Når enten offentlige eller private aktører i byggebranchen i dag skal håndtere forskellige forhold om samfundsansvar, bliver det gjort meget forskelligt fra byggesag til byggesag.

For hverken i lovgivning eller praksis er der nogen klar definition af, hvad det vil sige at tage samfundsansvar i forhold til løn- og arbejdsvilkår, og det koster både flere penge og kræfter end nødvendigt.

Derfor har Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) med hjælp fra advokatfirmaerne Bech-Bruun og Horten lavet et nyt værktøj bestående af nye principper og paradigmer, som skal gøre kravene lettere at navigere rundt i. Det skriver Claus Berg, advokat og partner hos advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Formålet er at skabe større ensartethed i kravene til samfundsansvar, og dermed også indirekte nedbringe transaktionsomkostningerne i hele byggeriets værdikæde ved håndteringen af sådanne CSR-regulerede krav i byggesager," skriver Claus Berg.

Partnerne har i samarbejde udarbejdet seks principper og derigennem fire paradigmer, som ifølge Claus Berg allerede har fået tilslutning fra en række toneangivne aktører i bygherre- og entreprenørbranchen.

Læs hele Claus Bergs klumme med mere om de nye retningslinjer her.

Nye regler på plads for sociale klausuler i byggebranchen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også