EjendomsWatch

Boliger uden bopælspligt i de næststørste byer er svære at finde

Mens man i København er frustrerede over at have 2700 boliger uden bopælspligt, hører denne type boliger til sjældenhederne i Aarhus, Odense og Aalborg.

Foto: Google Street View

Der er langt mellem boliger uden bopælspligt i landets næststørste byer. Boliger uden bopælspligt er kommet på den politiske dagsorden på Københavns rådhus, efter at en opgørelse fra Københavns Kommune viser, at der er 2700 boliger af den art i kommunen. Men i Aarhus, Odense og Aalborg oplever man det ikke som en udfordring. Det skriver Børsen.

En rundringning til de tre kommuner, som Børsen har foretaget, viser, at ingen af kommunerne oplever problemer med mange boliger uden bopælspligt. I Aalborg har man ellers i lighed med København oplevet en stor udbygning af projektlejligheder ud til vandet.

"Det er ikke et tema, der har været taget op administrativt eller politisk," oplyser Freddy Falk, der er jurist i borgmesterens forvaltning i Aalborg Kommune, over for Børsen.

Det er først, når en ejer eller lejer flytter ind i en bolig med folkeregisteradresse, at kommunen kan gå ind med boligreguleringsloven i hånden og kræve, at boligen også fremover bliver brugt som helårsbolig. Det er netop denne knast, Københavns Kommune vil gøre noget ved.

Pensionskasse scorer guld med bæredygtigt byggeri

96-årig med 13 børn efterlader gods og cityejendom for over 300 mio. kr.

46 ungdomsboliger opføres i Esbjerg - og mere kan være på vej  

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier