EjendomsWatch

Pensionskasse scorer guld med bæredygtigt byggeri

Pensiondanmark får næstbedste certificering i bæredygtighed for en ejendom i Esbjerg. Et godt indeklima og brug af solcelleenergi fremhæves som årsager. 

Foto: PR

Det er med Esbjerg-ejendommen, hvor offshore-leverandøren Semco Maritimes har domicil og som Pensiondanmark ejer, at pensionskassen kan bryste sig af at have modtaget en Guld-certificering inden for bæredygtigt byggeri. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er guld i certificeringsordningen DGNB, som non profit-organisationen Green Building Council Denmark står bag. Organisationen arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark.

"Vi er meget stolte over certificeringen af denne ejendom. Som bygherre og ansvarlig investor lægger vi stor vægt på den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed, som certificeringen repræsenterer. Samtidig er bæredygtige byggerier også en god forretning for os. For de er attraktive for lejerne og bidrager dermed til at give medlemmerne gode afkast i en længere årrække," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Bygningen får tildelt prisen for indeklimaet, arealeffektivitet samt for fokus på energi i form af for eksempel brug af solceller på bygningen. Pensionskassen har de seneste år investeret i flere nyopførte erhvervsejendomme, som alle er, eller vil blive, DGNB-certificerede, når de står klar, fremgår det videre.

Det er GPP Arkitekter, der står bag bygningen, som tæller 15.000 kvm fordelt på fem etager.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier