Pensionskasse scorer guld med bæredygtigt byggeri

Pensiondanmark får næstbedste certificering i bæredygtighed for en ejendom i Esbjerg. Et godt indeklima og brug af solcelleenergi fremhæves som årsager. 
Foto: PR
Foto: PR

Det er med Esbjerg-ejendommen, hvor offshore-leverandøren Semco Maritimes har domicil og som Pensiondanmark ejer, at pensionskassen kan bryste sig af at have modtaget en Guld-certificering inden for bæredygtigt byggeri. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er guld i certificeringsordningen DGNB, som non profit-organisationen Green Building Council Denmark står bag. Organisationen arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark.

"Vi er meget stolte over certificeringen af denne ejendom. Som bygherre og ansvarlig investor lægger vi stor vægt på den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed, som certificeringen repræsenterer. Samtidig er bæredygtige byggerier også en god forretning for os. For de er attraktive for lejerne og bidrager dermed til at give medlemmerne gode afkast i en længere årrække," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Bygningen får tildelt prisen for indeklimaet, arealeffektivitet samt for fokus på energi i form af for eksempel brug af solceller på bygningen. Pensionskassen har de seneste år investeret i flere nyopførte erhvervsejendomme, som alle er, eller vil blive, DGNB-certificerede, når de står klar, fremgår det videre.

Det er GPP Arkitekter, der står bag bygningen, som tæller 15.000 kvm fordelt på fem etager.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også