EjendomsWatch

Pensionskasse scorer guld med bæredygtigt byggeri

Pensiondanmark får næstbedste certificering i bæredygtighed for en ejendom i Esbjerg. Et godt indeklima og brug af solcelleenergi fremhæves som årsager. 

Foto: PR

Det er med Esbjerg-ejendommen, hvor offshore-leverandøren Semco Maritimes har domicil og som Pensiondanmark ejer, at pensionskassen kan bryste sig af at have modtaget en Guld-certificering inden for bæredygtigt byggeri. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er guld i certificeringsordningen DGNB, som non profit-organisationen Green Building Council Denmark står bag. Organisationen arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark.

"Vi er meget stolte over certificeringen af denne ejendom. Som bygherre og ansvarlig investor lægger vi stor vægt på den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed, som certificeringen repræsenterer. Samtidig er bæredygtige byggerier også en god forretning for os. For de er attraktive for lejerne og bidrager dermed til at give medlemmerne gode afkast i en længere årrække," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Bygningen får tildelt prisen for indeklimaet, arealeffektivitet samt for fokus på energi i form af for eksempel brug af solceller på bygningen. Pensionskassen har de seneste år investeret i flere nyopførte erhvervsejendomme, som alle er, eller vil blive, DGNB-certificerede, når de står klar, fremgår det videre.

Det er GPP Arkitekter, der står bag bygningen, som tæller 15.000 kvm fordelt på fem etager.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier