Grønt lys til stort byggeprojekt i Helsingør

Et ikke helt enigt politisk udvalg har godkendt et lokalplanforlag for et omfattende boligbyggeri på et tidligere hospitalsområde i Helsingør.
Foto: Christensen & Co Arkitekter
Foto: Christensen & Co Arkitekter

Opførelsen af et helt nyt byområde i Helsingør er netop kommet et skridt nærmere. Tirsdag aften stemte politikerne i Helsingør Byråd nemlig et lokalplanforslag igennem, der skal forvandle et tidligere hospitalsområde til hundredvis af boliger. Det skriver Helsingør Dagblad.

Der har tidligere været sået usikkerhed om projektet, da der opstod tvivl omkring overdragelsen af grunden fra Helsingør Kommune i 1971, som skete til en pris på 1 kr.

Derfor skulle det undersøges, om ejerne af området, det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme, overhovedet må udvikle området med henblik på at score en gevinst, eller om der var en særlig klausul i aftalen fra 1971. Det tvivlsspørgsmål er dog droppet nu. 

Hos Freja Ejendomme har udviklingsdirektør Carsten Rasmussen tidligere udtalt, at selskabet forventer, at projektets samlede værdi vil løbe op i 1,5 mia. kr. Ejendomsselskabet leder i øjeblikket efter investorer til byggeriet, men man har tidligere forklaret, at der er stor interesse for at investere i projektet.

Ejendomshandel til 1 kr. skaber usikkerhed om stort boligprojekt i Nordsjælland

200-300 boliger er på vej ved tidligere hospital i Helsingør 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også