EjendomsWatch

Handel med investeringsejendomme når nye højder

I 2016 var der særdeles stor efterspørgsel efter investeringsejendomme - især i København, skriver Børsen. Danmark er tilbage på 2007-niveau, siger direktør.

Foto: PR

Der blev kastet store summer efter investeringsejendomme i 2016. Det skriver Børsen.

Handel med investeringsejendomme landede på 64 mia. kr. i 2016, hvoraf 75 pct. af omsætningen var i København, ifølge tal fra Newsec Egeskov & Lindquist. Og det betyder, at Danmark nu angiveligt er tilbage på samme niveau som før finanskrisen. Ifølge avisen har aktører i ejendomsbranchen meldt ud, at priserne stiger med for stor hast i København, men ikke alle deler den bekymring.

"Vi mener ikke, priserne på de københavnske ejendomme er for høje - selvom den samlede transaktionsvolumen for hele Danmark er tilbage på 2007-niveau," siger Henrik Lyngskjold, adm. direktør og seniorpartner i Newsec Egeskov & Lindquist, til Børsen.

Newsec vurderer, at omkring halvdelen af investeringerne i 2016 kom fra udlandet. Det skyldes, at Danmark har et unikt finansieringssystem, en relativ stabil økonomi og fornuftige afkast, forklarer Henrik Lyngskjold.

Forsiden lige nu

Koncentons første ejendomsfrasalg gav et bragende højt afkast

Chancen for usædvanligt højt afkast blev skæbnesvanger for driftsejendom, der i stedet blev til salgsobjekt og sikrede 80 pct. i afkast til investorerne. Ny ejer er britisk fond, som melder sin entre på det danske ejendomsmarked. Koncentons direktør fortæller EjendomsWatch om processen bag salget.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Tysk kapitalforvalter købte boligblok i Valby, ejendomsmatador vil bygge ny bydel i Kolding, i Randers er der givet tilladelse til almene lejeboliger for 330 mio. kr. og en ejendomsinvestor fra Malta har sneget sig in dpå det danske marked. Det er bare et udpluk af historierne på EjendomsWatch i ugens løb.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier