EjendomsWatch

Medie: McDonald's nærmer sig et frasalg af alle danske restauranter

En unavngivet, udenlandsk investeringsfond er tæt på at opkøbe alle danske, svenske og norske McDonald's-restauranter for et milliardbeløb.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Grarup

Den verdenskendte fastfoodkæmpe McDonald's har arbejdet på at frasælge restauranterne i de nordiske lande i næsten halvandet år, og nu er der tilsyneladende sket et gennembrud.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisens anonyme kilder, der har indblik i forløbet, er det en stor - og indtil videre ukendt - udenlandsk investeringsfond, som er tæt på at lukke handelen om at drive McDonald's-kæden fremover. En handel, der betyder, at fonden overtager samtlige danske, svenske og norske McDonald’s-restauranter for et samlet beløb på ca. 3 mia. kr.

Ifølge Berlingskes oplysninger forhandler investeringsfonden nu med banker om finansieringen af den store handel, der også kan vise sig at indeholde penge fra en eller flere danske pensionskasser.

I øjeblikket er McDonald's i gang med at modernisere sine danske restauranter, som samlet omsætter for 2 mia. kr. McDonald's danske direktør, Joachim Knudsen, vil ikke kommentere det amerikanske hovedkontors salgsproces i Norden.

Ny kæde går i kødet på Burger King og McDonald's

Bøfhus-ejer giver store rabatter på ejendomme

Restauranterne ser sultent på hotellernes rekordsucces

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier