EjendomsWatch

Nordea-penge skal få stjernearkitekters øjne op for Papirøen

Et kulturhus i verdensklasse er ambitionen med en donation fra Nordea-fonden til en idekonkurrence om fremtiden for Papirøen midt i København.

Foto: PR-visualisering

Et kulturhus med både indendørs svømmebad og havnebad på Papirøen i København er kommet et skridt nærmere at blive realiseret.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommune vil Nordea-fonden med en økonomisk donation på 2,1 mio. kr. støtte en international arkitektkonkurrence for området, hvor Københavns Kommune sidste år vedtog, at der skal etableres et nyt vand-kulturhus, der samtidig skal være et naturligt mødested for byens borgere.

København Kommune har i sit budget for 2017 afsat penge til en arkitektkonkurrence om et nyt vand-kulturhus med et højt ambitionsniveau. Med Nordea-fondens støtte kan man tiltrække bud fra de bedste arkitekter verden over, skriver kommunen.

"Det er en formidabel vision, som kalder på kunstneriske og arkitektoniske idéer fra hele verden," siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand for Nordea-fonden, i meddelelsen.

En klar kunstnerisk ide

Det kommende vand-kulturhus bliver placeret ved vandkanten på Papirøen og vil kombinere et indendørs svømmebad med foreningsfaciliteter og et havnebad. Københavns Kommune ønsker at skabe et enestående vand-kulturhus i hjertet af København. Det skal have en klar kunstnerisk ide, hvor både aktiviteter, funktioner, design og det arkitektoniske udtryk bidrager til oplevelsen af vand, havn og byrum, fremgår det.

"Papirøen skal også fremover være et folkeligt samlingssted for københavnere og byens gæster. Nordea-fondens støtte gør det muligt for os at få de ypperste arkitekter til at komme med deres bud på et vand-kulturhuset på Papirøen, så vi får et helt unikt sted. Vi gælder os meget til at komme i gang,” siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen.

Arkitektvirksomheden Cobe vandt i februar 2016 By & Havns projektkonkurrence for en ny masterplan for Papirøen.

Arkitektkonkurrencen løber fra 1. februar til 23. november 2017.Ombygningen af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, oplyser kommunen.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier