EjendomsWatch

Realdania: Ensidigt prisfokus kan føre til karteldannelser

Hvis der kun fokuseres på prisen i byggebranchen, så kan virksomhederne blive fristet til at indgå prisaftaler, mener Realdania. 

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Det er for stor en fristelse for de brodne kar i byggebranchen til at indgå i prisaftaler, hvis der kun fokuseres på priser ved udbud. Derfor stiller Realdania også krav til byggestyring og kvalitet. Det skriver Børsen.

I øjeblikket kører der en kartelsag i nedrivningsbranchen, og nu melder Realdania ud, at et for ensidigt fokus på pris øger risikoen for, at der ikke altid er rent mel i posen.

"Vi er godt klar over, at licitationerne kan være en byrde for de bydende. Så vi er også interesserede i, at forholdene for dem er i orden – f.eks. i forhold til transaktionsomkostningerne ved buddene. Hele formålet med det, vi laver, handler om at skabe et effektivt og kvalitetsmæssigt godt byggeri, og at hele værdikæden har det for øje," siger Jesper Nygård, der er adm. direktør i Realdania, til avisen.

Ulovlige prisaftaler vil medføre, at byggeriets ordregivere risikere at betale for meget. Derfor tager Realdania andre forhold med i betragtningen, fortæller direktøren. Det er blandt andet kvalitet, byggestyring og organisering, som er de øvrige parametre som de bydende bliver vurderet på.

Nedbrydningsfirmaer efterforskes i stor kartelsag

E-mails presser på i kartelsag

Byggeriformands post truet af kartelsag

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier