EjendomsWatch

E-mails presser på i kartelsag

Bagmandspolitiet har gennem ransagninger fundet mails, hvor sigtede i kartelsagen i nedbrydningsbranchen deler oplysninger om bud på opgaver.

Foto: Colourbox

Afslørende e-mails er det seneste brænde, der bliver båret til bålet i kartelsagen mod flere centrale aktører i nedbrydningsbranchen. Det skriver Børsen.

For bagmandspolitiet er gennem ransagninger kommet i besiddelse af e-mails, der viser, hvordan nogle af de sigtede har skrevet til hinanden og bedt om oplysninger om deres pris på en given opgave. Det kunne være fordi, at afsenderen ikke selv havde tid til at udfærdige et bud på opgave.

Det er en metode, som kaldes for lånepriser, og avisen skriver, at det er et af de klareste tegn på en kartelaftale om ulovlig tilbudskoordinering.

"Typisk lægger den virksomhed, der låner prisen, 5-10 pct. oveni den lånte pris, for det dur jo ikke at indsende ens tilbud fra to virksomheder, der i princippet skal konkurrere," siger en kilde med kendskab til efterforskningen til avisen.

Mellem 10 og 20 personer og virksomheder er sigtet i en sag om ulovlig udveksling af priser på nedrivning.

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet, så drejer det sig blandt andet om Kingo Karlsen, Tscherning, J. Jensen, Søndergaard Nedrivning, Brandis, Villy C., CMP, og Per Mortensen Nedrivning.

De er sigtet for at låne hinanden priser på opgaver for et trecifret millionbeløb. 

Fire af ejerne i de pågældende selskaber sidder i bestyrelsen i brancheforeningen i Dansk Byggeri.

Byggeriformands post truet af kartelsag

Nedbrydningsfirmaer efterforskes i stor kartelsag

Skou Gruppen på vej mod rekordår efter frifindelse

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier