EjendomsWatch

E-mails presser på i kartelsag

Bagmandspolitiet har gennem ransagninger fundet mails, hvor sigtede i kartelsagen i nedbrydningsbranchen deler oplysninger om bud på opgaver.

Foto: Colourbox

Afslørende e-mails er det seneste brænde, der bliver båret til bålet i kartelsagen mod flere centrale aktører i nedbrydningsbranchen. Det skriver Børsen.

For bagmandspolitiet er gennem ransagninger kommet i besiddelse af e-mails, der viser, hvordan nogle af de sigtede har skrevet til hinanden og bedt om oplysninger om deres pris på en given opgave. Det kunne være fordi, at afsenderen ikke selv havde tid til at udfærdige et bud på opgave.

Det er en metode, som kaldes for lånepriser, og avisen skriver, at det er et af de klareste tegn på en kartelaftale om ulovlig tilbudskoordinering.

"Typisk lægger den virksomhed, der låner prisen, 5-10 pct. oveni den lånte pris, for det dur jo ikke at indsende ens tilbud fra to virksomheder, der i princippet skal konkurrere," siger en kilde med kendskab til efterforskningen til avisen.

Mellem 10 og 20 personer og virksomheder er sigtet i en sag om ulovlig udveksling af priser på nedrivning.

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet, så drejer det sig blandt andet om Kingo Karlsen, Tscherning, J. Jensen, Søndergaard Nedrivning, Brandis, Villy C., CMP, og Per Mortensen Nedrivning.

De er sigtet for at låne hinanden priser på opgaver for et trecifret millionbeløb. 

Fire af ejerne i de pågældende selskaber sidder i bestyrelsen i brancheforeningen i Dansk Byggeri.

Byggeriformands post truet af kartelsag

Nedbrydningsfirmaer efterforskes i stor kartelsag

Skou Gruppen på vej mod rekordår efter frifindelse

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier