EjendomsWatch

Liberal løve sætter sig i front af nyt superministerium på boligområdet

Ny regering betyder, at Inger Støjberg (V) afleverer boligdelen af sit ministerium, der samles med Transport- og Bygningsministeriet under Ole Birk Olesen (LA). (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/Ivan Riordan Boll

(Artikel opdateret 28. november kl. 11.30 med yderligere detaljer.)

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tredje regering, der præsenteres på Amalienborg Slotsplads mandag formiddag, betyder en omlægning af de enkelte ministeriers ansvarsområder, der også får betydning for den professionelle ejendomsbranche.

Således beskæres Inger Støjbergs (V) nuværende vidtfavnende ministerium, så det kun indeholder opgaver, der vedrører flygtninge og integration — boligområdet, der især angår den almene boligsektor, skifter til Ole Birk Olesen (LA), der får titel af transport-, bygnings- og boligminister, fremgår det af ministerlisten fra Statsministeriet.

Af den kongelige resolution, som dronning Margrethe mandag har undertegnet, fremgår, at Ole Birks ministerium tilføres "ressortansvaret for sager vedrørende ældreboliger, almene boliger, studie- og ungdomsboliger, friplejeboliger, privat udlejning og byfornyelse, inklusive de til områderne hørende institutioner."

Det fremgår desuden, at sager, der vedrører pulje til landsbyfornyelse overføres til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Det ligger i dag i Erhvervs- og Vækstministeriet, der fremover kun hedder Erhvervsministeriet.

Med sin nye titel får Ole Birk Olesen bl.a. til opgave at føre en række store infrastrukturprojekter ud i livet. Det gælder en ny midtjysk motorvej, der kan aflaste E45, en havnetunnel øst om København, en færdiggørelse af Hillerømotorvejen, så den faktisk når helt til Hillerød, og tilsvarende med Kalundborgmotorvejen, der i dag slutter omkring 40 km fra Kalundborg.

Ny erhvervsminister bliver den erfarne Brian Mikkelsen (K), der tager over efter Troels Lund Poulsen (V), der i stedet bliver beskæftigelsesminister.

Som et led i regeringsgrundlaget fastfryses grundskylden — den kommunale skat på jord — indtil et nyt ejendomsvurderingssystem kan rulles ud på den anden side af 2020.

Ny regering vækker glæde hos Dansk Byggeri

Dansk Byggeri opfordrer Løkke til at samle byggeriet

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier