EjendomsWatch

Ny regering vækker glæde hos Dansk Byggeri

Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri mener, at den nye regering lover godt for fremtiden. Direktøren glæder sig over, at den fremlagte dagsorden fra regeringen ligger vægt på vækst og gode forhold til erhvervslivet.

Foto: Martin Kurt Hagelund/Polfoto

Den adm. direktør i erhvervsorganisationen Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, har armene over hovedet. Han glæder sig over  den nye VLAK-regering, som han byder velkommen.

Han mener, at den nye trekløver har fokus på fremtiden, hvilket han finder glædeligt.

"Det er meget positivt, at regeringen præsenterer sin prioritering så klart. Vækst i hele Danmark, fortsatte reformer på arbejdsmarkedet, fokus på uddannelse og så er det især godt at se digitalisering og grøn omstilling i centrum af regeringsgrundlagets dagsorden," udtaler adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelse fremgår det også, at Dansk Bygger giver håndslag til den opdaterede version af 2025-planen med at blandt andet at skabe op mod 60.000 nye arbejdspladser og en reduktion af skattetrykket.

Samtidig er organisationen tilfredse med, at regeringen kigger på infrastrukturinvesteringer.

"Infrastruktur skaber vækst hedder det i regeringsgrundlaget, og det er jo lige, hvad det gør. Vi noterer med stor tilfredshed, at vi nu får en mere konkret liste over kommende projekter, og at den nye regering er meget tydelig i tonen om infrastruktur, som en afgørende forudsætning for vækst," udtaler Lars Storr-Hansen i pressemeddelelsen.

Satser på fremtiden

Dansk Byggeri mener også, at den nye regerings fokus på digitalisering og grønomstilling er et eksempel på, hvordan fremtiden vægter højt for regeringen.

"Det viser, at vi har fået en regering, som for alvor er interesseret i at styre Danmark godt ind i fremtiden. Der skal føres politik, der skal bringe Danmark i forreste gruppe, når det handler om teknologi, digitalisering og innovation," udtaler Lars Storr-Hansen i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Og det gælder uanset, om vi taler om omstilling af traditionelle erhverv eller at gå forrest med avancerede løsninger indenfor grøn teknologi. Det kræver ros og stor opmærksomhed, og her har også byggeriet meget at byde på."

Samtidig mener Dansk Byggeri, at der igen i 2017 skal tages en runde om den såkaldte boligjobordning.

"Vi bemærker, at den nye regering ved en evaluering af ordningen vil inddrage udenlandske erfaringer. Og der er mange positive erfaringer, hvis vi holder op med at betragte ordningen som ren jobskabelse, og i stedet holder de positive strukturelle effekter for øje i forhold til at skabe nye virksomheder, integration, hævet produktivitet og modarbejdelse af sort arbejde," udtaler Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri opfordrer Løkke til at samle byggeriet

Danmark har behov for 20.000 nye boliger om året

Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

Regeringen vil gøre det mindre attraktivt for virksomheder at lånefinansiere 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier