EjendomsWatch

Landsby bygger selv lejeboliger i trods

Landsbyen Næsbjerg i Sydvestjylland føler sig forbigået, når det kommer til lejeboliger. Derfor tager de skeen i den anden hånd og vil selv opføre lejeboliger.

Foto: PR-illustration

200 nye almene lejeboliger. Så mange boliger er der vej i de kommende år i Varde by. Til gengæld er der længere mellem snapsene i landsbyerne i Varde Kommune. De vil derfor selv opføre lejeboliger, skriver Jydskevestkysten.

"Ældre folk, der sælger deres huse, vil gerne blive boende. Men der er ikke noget at bo i. Der er kø, kø, kø," siger Troels Lorenzen, der er projektleder på Næsbjergs udviklingsplan, til avisen.

Ifølge avisen er indbyggertallet i Næsbjerg steget med 9 pct. til 763 indbyggere over de seneste seks år. Men tallet kunne have været højere, hvis udbuddet af lejeboliger var bedre, mener Troels Lorenzen.

Derfor planlægges der nu at stifte et anpartsselskab, hvor folk kan købe anparter, så en kapital kan rejses. Folk med ledige grunde kan i stedet for indskyde deres grunde.

Tanken er så, at der skal bygges en række lejeboliger.

En debat værd

Borgmester Erik Buhl (V) fortæller til avisen, at det er en debat værd, hvis boligselskaberne vælger landsbyerne fra.

"Vi kigger på de projekter, som boligselskaberne kommer med. Vi har ikke en overordnet politik og er ikke selv aktive," siger Erik Buhl til avisen.

Han peger på, at det i forbindelse med den kommende revision af kommuneplanen vil være et oplagt emne at tage med.

Direktøren i Varde Bolig Administration er ikke enig i, at de har forsømt landsbyerne. Hun fortæller til avisen, at de fornylig har bygget boliger i landsbyerne Alslev og Årre. Mens ellers har de været tilbageholdende med at bygge i landsbyerne, da der tidligere var mange tomme lejligheder.

Politikere godkender omstridt alment boligbyggeri

Alment boligselskab får nabokritik for byggeplaner

Lejere flokkes om selvforsynende landsby i Karise

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier