EjendomsWatch

Ejendomsbranchens storvildtjæger

Når ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, skal koble af efter en lang arbejdsdag, bruger han gerne et par timer i skoven på sin mountainbike. I dette portræt cykler EjendomsWatch med ham og får en snak om, hvorfor en mand, der tager få risici i sine investeringer, har valgt en så risikofyldt hobby. Og om hvordan det er at være ejendomsbranchens storvildtjæger.

Foto: Ritzau ScanpixNiels Hougaard.

Billedet af Michael Nielsen som storvildtjæger virker på den ene side passende, og på den anden side også helt forkert. Forkert fordi en storvildtjæger lever højt på fornemmelsen af fare, og Michael Nielsen lever af at eliminere den. Passende fordi han i den grad må siges at være den danske ejendomsbranches storvildtjæger. Som øverste chef for ATP Ejendomme har han ansvaret for en portefølje på cirka 35 mia. kr., hvoraf 15 af dem er investeret i udlandet. ATP er den fjerdestørste pensionskasse i hele Europa, og for et par år siden lagde han 3,5 mia. kr. for et kontorkompleks i Bruxelles. Når vi er oppe i de beløb, kan kun få andre jage med.

”Under finanskrisen var der ikke mange på markedet i de store danske byer, så i den periode oplevede vi ikke den store konkurrence. Men vi kan godt mærke, at mange af de aktører, som var nede og vende dengang, siden er kommet tilbage, og at der er rigtig mange i markedet lige nu og stor kamp om ejendommene — også fordi de nuværende attraktive finansieringsmuligheder spiller en stor rolle for investorer, som baserer sig på belåning af ejendomme,” siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier