EjendomsWatch

Nordea Ejendomme og fire pensionskasser bag ny milliardfond

Ny fond får fokus på erhvervs- og boligejendomme i Aarhus.

Foto: Jyllands-Posten/Arkiv

Pensionskasserne Lægernes Pension, DIP, JØP og Nordea Liv & Pension skyder tilsammen 1 mia. kr. i en nyetableret ejendomsfond etableret af Nordea Ejendomme, skriver Børsen.

Fonden får fokus på erhvervs- og boligejendomme i Aarhus.

"Vi tror meget på Aarhus på den lange bane. Rent strukturelt er der en tendens til, at de store byer bliver stærkere og stærkere, og den tilflytning, der er, tror jeg, kommer til at fortsætte," siger Henrik Steenstrup, vicedirektør i Nordea Ejendomme, til Børsen.

De fire pensionskasser, hvoraf Lægernes Pension tegner sig for den største del, har med investeringen indtil videre givet fonden et udgangspunkt på 1 mia. kr., men beløbet kan ifølge Henrik Steenstrup bliver større med tiden.

Han uddyber over for avisen, at Aarhus kan være et svært marked at investere i på grund af stærke lokale investorer, og at pensionskasserne derfor er gået sammen i stedet for at konkurrere med hinanden.

Nordea Ejendomme forvalter ejendomme for 22 mia. kr., hvoraf omkring 4 mia. kr. er i Aarhus. Forventet årligt afkast lyder på 5 pct., mens den nye fond opererer med et interval på 4-6 pct., fremgår det.

Aalborg-matador gør klar til milliardprojekt i Aarhus

Ny Aarhus-bydel med 10.000 boliger skydes i gang

"Det må være en af årets største udlejninger"

Thylander Gruppen vil rejse milliard i ny ejendomsfond  

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Balder-konceptet Bovieran bliver til andelsboliger i Helsingør og er største handel på dagens liste med otte handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier