Ejere af erhvervsejendomme frygter nye skæve vurderinger

Skatteministeriet vil med nyt system til ejendomsvurderinger benytte "kantstensvurderinger", som flere ejere ifølge Børsen ryster på hovedet af.
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Værdien af landets erhvervsejendomme skal fremover bygge på besigtigelser foretaget af uvildige ejendomsmæglere. Men mæglerne skal kun vurdere ejendommen fra fortovet — en såkaldt kantstensvurdering, skriver Børsen, der er i besiddelse af interne dokumenter, der indgår i udviklingen af et nyt ejendomsvurderingssystem.

Ifølge avisen har Skatteministeriet i Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE) sendt brev ud til ejendomsejere, hvis ejendomme er udtaget til dataindsamling, bl.a. til Anders Olsen, som ejer 12 erhvervsejendomme på Sjælland, herunder en nu lukket Fakta-butik i Fensmark ved Næstved. Her er den offentlige ejendomsvurdering på 9,5 mio. kr., men ejendommen er ifølge Anders Olsen langt mindre værd, bl.a. fordi der i lokalplanen står, at ejendommen skal bruges til supermarked.

"Min frygt er, at man ikke laver en rigtig vurdering. Jeg betaler en høj ejendomsskat på grund af den høje offentlige vurdering, og laver man igen en forkert vurdering, så betyder det, at lejen bliver for høj, i forhold til hvad markedet kan bære, og så taber jeg penge på at udleje ejendommen i Fensmark," siger Anders Olsen til Børsen.

Af materiale, som ICE har sendt ud til ejendomsmæglerne, fremgår, at de ud over kantstensvurderinger skal indsamle oplysninger om ejendommens beliggenhed, bygningskarakteristika og skøn over ejendomsværdi, forventet markedsleje og driftsomkostninger.

Blå blok rumler med ændret beskatning af ejendomsbranchen

Grønne ambitioner på ejendomsmarkedet er endt i ingenting

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også