EjendomsWatch

Ejere af erhvervsejendomme frygter nye skæve vurderinger

Skatteministeriet vil med nyt system til ejendomsvurderinger benytte "kantstensvurderinger", som flere ejere ifølge Børsen ryster på hovedet af.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Værdien af landets erhvervsejendomme skal fremover bygge på besigtigelser foretaget af uvildige ejendomsmæglere. Men mæglerne skal kun vurdere ejendommen fra fortovet — en såkaldt kantstensvurdering, skriver Børsen, der er i besiddelse af interne dokumenter, der indgår i udviklingen af et nyt ejendomsvurderingssystem.

Ifølge avisen har Skatteministeriet i Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE) sendt brev ud til ejendomsejere, hvis ejendomme er udtaget til dataindsamling, bl.a. til Anders Olsen, som ejer 12 erhvervsejendomme på Sjælland, herunder en nu lukket Fakta-butik i Fensmark ved Næstved. Her er den offentlige ejendomsvurdering på 9,5 mio. kr., men ejendommen er ifølge Anders Olsen langt mindre værd, bl.a. fordi der i lokalplanen står, at ejendommen skal bruges til supermarked.

"Min frygt er, at man ikke laver en rigtig vurdering. Jeg betaler en høj ejendomsskat på grund af den høje offentlige vurdering, og laver man igen en forkert vurdering, så betyder det, at lejen bliver for høj, i forhold til hvad markedet kan bære, og så taber jeg penge på at udleje ejendommen i Fensmark," siger Anders Olsen til Børsen.

Af materiale, som ICE har sendt ud til ejendomsmæglerne, fremgår, at de ud over kantstensvurderinger skal indsamle oplysninger om ejendommens beliggenhed, bygningskarakteristika og skøn over ejendomsværdi, forventet markedsleje og driftsomkostninger.

Blå blok rumler med ændret beskatning af ejendomsbranchen

Grønne ambitioner på ejendomsmarkedet er endt i ingenting

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier