Blå blok rumler med ændret beskatning af ejendomsbranchen

Det er ikke kun ejerboliger, der ifølge et konservativt forslag skal fritages for grundskyld og ejendomsværdiskat. Det er også boligudlejningsejendomme. De andre partier i blå blok har stillet sig positive over for forslaget, skriver Business Ejendomme.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Afskaf ejendomsværdiskat og grundskyld. Afskaf til gengæld også rentefradragsretten og den såkaldte parcelhusregel, der fritager ejerboliger for ejendomsavancebeskatning. Det er i al korthed indholdet i et forslag, som Det Konservative Folkeparti har stillet, og som ifølge flere medier er taget vel imod af de andre partier i blå blok, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Hvad der ikke har været fremme, er derimod, at forslaget også omfatter dele af den professionelle ejendomsbranche. Omlægningen skal nemlig også gælde boligudlejningsejendomme, fremgår det.

En af fordelene ved at beskatte reelle avancer ved salg, frem for løbende at opkræve afgifter af ejendommenes værdi, er, at man helt slipper uden om problemet med skattemæssige vurderinger af ejendomme.

Dette problem er klart størst i boligudlejnings- og forretningsejendomme, hvor der er langt færre handler, end der er på ejerboligmarkedet.

I Ejendomsforeningen Danmark tager man imod de konservatives forslag med forbeholden glæde:

"På nuværende tidspunkt er det svært at forholde sig konkret til forslaget, og hvad det vil få af konsekvenser. Det tror jeg ikke, der er nogen, der ved på nuværende tidspunkt," siger direktør Lars Brondt til Business Ejendomme.

"Men vi synes det er godt, at der er nogle, der vil kigge på ejendomsbeskatning, og vi deltager gerne i diskussioner om det. Kan det lette vores byrder, er vi selvfølgelig tilfredse med det," fortsætter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også