EjendomsWatch

24 maltsiloer bliver til kontorbygning

Bevaringsværdig bygning i Carlsberg Byen skal omdannes til kontorer, butikker og restaurant.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

En bygning på seks etager med 3600 kvm og 760 kvm cafe/restaurant er næste år klar til indflytning i Københavns nye bydel Carlsberg Byen.

Der er tale om et omfattende forvandlingsarbejde, da udgangspunktet er 24 gamle maltsiloer i bygningen Dipylons Hus, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er Arkitema Architects, totalentreprenøren MT Højgaard og ingeniørvirksomheden EKJ, der i fællesskab skal omdanne den bevaringsværdige ejendom til en multifunktionel bygning med plads til erhverv, butikker og restaurant med placering ud til Ny Carlsberg Vej.

"I Carlsberg Byen har vi en helt unik eksisterende bygningsmasse med en sjæl og historie, som det er vigtigt for os at bevare i udviklingen af bykvarteret. Denne bevaringsværdige bygning er et godt eksempel på kvaliteterne i de eksisterende bygninger, og jeg glæder mig til at se den omdannet til en moderne erhvervsejendom med respekt for det oprindelige udtryk," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen i meddelelsen.

Som nabo til Ny Carlsberg Bryghus indeholdt bygningen tidligere siloer til brug for ølbrygningen.

Bygningen får nu tilført en tagetage i en let konstruktion med en østvendt og rummelig tagterrasse. Stueplan bliver åbnet op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord, og vil understøtte Carlsberg Byens vision om et bykvarter med liv både inde i og mellem bygningerne.

Dipylon Hus bliver på seks etager plus kælder og vil stå klar til indflytning i udgangen af 2017.

Carlsberg Byen-direktør har syv milliarder gode grunde til at være i Cannes

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier