EjendomsWatch

Storinvestorer sætter hælene i på boligmarkedet

Ikke kun banker, økonomer og boligkøbere spekulerer over, om priserne på bolig er kommet for højt op i København. Også investorer som Jeudan og PFA har nedsat appetit på at købe færdigbyggede ejendomme, fordi det er for dyrt.

Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.

Siden 2012 er prisen på ejerlejligheder i København gået op med ca. 50 pct, mens prisen på projektlejligheder er fordoblet. Det får nu investorer i ejendomsbranchen til at sætte hælene i, skriver Børsen.

Hos PFA Ejendomme meldte man for et lille år siden ud, at pensionsselskabet ville investere op mod 4 mia. kr. i boligejendomme i og omkring København de næste år. Men de penge kommer ikke til at blive sat i færdige boligejendomme, fortæller Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.

"På de gode ejendomme, der har været gennem modernisering og er i god stand, der ser det dyrt ud i øjeblikket. Det er ikke interessant for os med den prissætning," siger Michael Bruhn til Børsen.

Hos Jeudan melder Per Hallgren, adm. direktør, at han ser den usædvanlige prisudvikling som et resultat af øget efterspørgsel som følge af Københavns befolkningstilvækst, den lave rente og den store likviditet i øjeblikket. På trods af en sundere udvikling på ejendomsmarkedet end før finanskrisen, så får risikoen for rentestigninger stadig Per Hallgren til at løfte pegefingeren.

Jeudan-topchef gør klar til prisfald på ejendomsmarkedet i København

Urealistiske priser får mastodonter til at opgive ejendomsmarkedet

PFA-chef venter godt afkast på ny investering i 500 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier