EjendomsWatch

Pensionskasser investerer i ny retsbygning

Retten i Svendborg er opført i et offentlig-privat partnerskab, hvor tre pensionskasser har sikret sig et stabilt afkast de næste 20 år.

Foto: PR

Når den nye bygning til Retten i Svendborg tages i brug, er det et offentlig-privat partnerskab (OPP), som står bag. Det skriver ejendomsforvaltningsselskabet Deas i en pressemeddelelse.

Deas er del af det konsortium, der står bag projektet. Udover Deas består konsortiet af entreprenør- og ejendomsudviklingskoncernen CASA samt investorerne Pensiondanmark, PKA og Sampension.

"Retten i Svendborg er blevet en arkitektonisk og funktionel bygning, som vi afleverede til tiden, til den aftalte pris og med en garanteret solid drift og planlagt vedligehold i årene fremover. Den er et bevis på, at den offentlige bestiller får den bedste løsning i forhold til kvalitet og økonomi ved at opføre sit projekt som OPP og betro opgaven til en række erfarne private aktører," siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i DEAS, på vegne af konsortiet i pressemeddelelsen.

Bygningsstyrelsen har lejet sig ind i bygningen i en periode på 20 år. Herefter kan Styrelsen købe ejendommen af OPP-selskabet.

OPP-konsortiet bag rettens nye bygninger overdrog nøglerne til Bygningsstyrelsen og Retten i Svendborg i juni måned. Retten har derefter brugt sommeren på at komme på plads i de nye rammer, der er placeret på Christiansvej med udsigt over Svendborgsund.

Aftalen blev indgået i november 2014, og der har været et tæt samarbejde mellem OPP-konsoriet og Retten om detaljerne i den i alt 4000 kvm store bygning med syv retssale i stueetagen og kontorer til administrativt personale på første sal.

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Pensionskasser bifalder undersøgelse af københavnsk havnetunnel

Milliardærs sydfynske havnebyggeri er endelig på plads

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier