EjendomsWatch

Aarsleff-topchef: Tilpasser sig lavere aktivitet i Østeuropa

Aarsleff er kommet i modvind i Østeuropa, hvor man nu vil skære til og tilpasse forretningen.

Foto: PR

Entreprenørkoncernen Aarsleff var flot kørende i sin Funderings-forretning i de første ni måneder af 2015/16, hvor der var væsentlig fremgang i både omsætningen og resultatet, men i Rørteknik, hvor der blandt andet laves kloakering, var historien en ganske anden.

Her dykkede omsætningen med hele 11 pct., og der ventes nu et lavere resultat for hele året end tidligere. Det skyldes primært modvind i Østeuropa, hvor byggemarkedet har det svært for tiden.

Det har medført, at Aarsleff har trukket følehornene helt til sig i Ukraine, hvor det danske selskab ikke længere har aktiviteter, men i Rusland og Polen, hvor udviklingen lige nu er utilfredsstillende, fortsætter Aarsleff sin forretning, der dog skæres til og tilpasses til de svage markedsforhold.

"Omstændighederne har forværret sig siden sidst, og man bør bide mærke i, at vi har tabsgivende aktiviteter i Polen og Rusland, og at vi har trukket os helt ud af Ukraine. Vi indstiller ikke aktiviteterne i Polen og Rusland, men vi tilpasser os den lavere aktivitet, der er," siger Ebbe Malte Iversen, der er adm. direktør hos Aarsleff, til Ritzau Finans.

"Vi har prøvet noget, der ligner det her før, og vi mener at have gode erfaringer med at stå sådan en krise her igennem. Vi har utilfredsstillende resultater nu, men vi håber, at vi fortsat kan være aktive på et meget lavt niveau gennem justeringer og så være klar, når der sker noget," fortsætter topchefen.

Omsætningen i Aarsleffs Rørteknik-forretning faldt med 11 pct. til 1029 mio. kr. i de første ni måneder af 2015/16, hvilket dækker over en fremgang på 17 pct. i Danmark, men en tilbagegang på hele 22 pct. i udlandet.

 Udlandet giver panderynker hos Aarsleff

 Selskaber fortsætter kamp for tabt milliardkontrakt på Thule

 Aarsleff vinder millionkontrakt på Bispebjerg Hospital 

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier