EjendomsWatch

Nye butikker skal hjælpe mærket Fætter BR-koncern

Ny topchef i Top-Toy-koncernen er hentet ind fra Lego og sætter ny kurs for legetøjskæden.

Peter Gjørup (tv) er i april 2016 trådt tilbage som adm. direktør for at fokusere på arbejdet i bestyrelsen i Top-Toy, mens broderen Lars stadig er chef for Top-Toys indkøbsafdeling med base i Hong Kong. | Foto: Jyllands-Posten/Arkiv

Den tidligere Lego-direktør Søren Torp Laursen vil sparke liv i den pressede legetøjskæmpe Top-Toy med flere butikker i Fætter BR-kæden og en helt ny strategi for julesalget. Det skriver Børsen.

Han er allerede i år med til at åbne op mod 20 nye BR-butikker i Norden og to nye Toys’r’us-varehuse i Norge og Sverige, og den tilvækst skal fortsætte. Ifølge tal fra Retail Institute Scandinavia har omsætningen i BR-butikkerne været faldende, til dels på grund af lukningen af urentable butikker.

"Jeg vil være tilfreds, hvis vi vokser hurtigere end legetøjsmarkedet. Nogle år er det 2 pct., andre år er det 5 pct., men vi skal blive ved med at tage markedsandele," siger Søren Torp Laursen, adm. direktør hos Top-Toy, til Børsen, uden at ville oplyse sit eget bud på den forventede omsætning i 2020.

Kapitalfonden EQT købte sidste år 75 pct. af Top-Toy fra Gjørup-familien, der grundlagde koncernen. Dengang købte EQT samtidig en strategi, der stillede en årlig organisk vækst på 3,5 pct. i udsigt og en omsætning på 5 mia. kr. i 2020.

Fætter BR-familie holder ejendomsudsalg for over en milliard

Investeringsbank løber med Fætter BR-ejendomme i trecifret millionhandel

Milliardærliste bugner af ejendomsinvestorer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier