EjendomsWatch

Jeudan opjusterer efter tilfredsstillende halvår

Det har været et tilfredsstillende halvår for ejendomsselskabet Jeudan, der derfor opjusterer forventningerne til hele året. Dog er man ikke sikker på, at den generelle udvikling på ejendomsmarkedet nødvendigvis vil fortsætte, lyder det.

Foto: PR

Ejendomsselskabet Jeudan kom med egne ord ganske tilfredsstillende ud af andet kvartal og dermed første halvår, og derfor opjusteres forventningerne til hele regnskabsåret på baggrund af resultaterne indtil nu.

Men selv om boligmarkedet generelt har det godt lige nu, bliver det ikke nødvendigvis ved med at være sådan, noterer Jeudan sig i regnskabet. Men det er heller ikke givet, at de store prisstigninger, der har præget særligt hovedstadsområdet, vil betyde, at markedet kører ud over kanten.

"Jeudan er opmærksom på udviklingen på ejendomsmarkedet, der er præget af overskudslikviditet og lav rente – markedsforhold der tidligere har ført til en pludselig opbremsning med efterfølgende nedadgående prisjusteringer. Jeudan deler ikke den generelle opfattelse i ejendomsmarkedet gående på, at den aktuelle udvikling nødvendigvis vil fortsætte," skriver selskabet i regnskabet for andet kvartal.

Stort udsving på bundlinjen

I månederne april, maj og juni sikrede Jeudan sig en omsætning på 333 mio. kr. mod 321 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

Driftsresultatet (EBIT) steg til 200 mio. kr. fra 192 mio. kr., mens EBVAT, der frasorterer kurs- og værdireguleringer, blev et overskud på 172 mio. kr. mod 162 mio. kr. i andet kvartal 2015.

På bundlinjen realiserede Jeudan et nettounderskud på 117 mio. kr. mod et plus på 631 mio. kr. sidste år. Det store udsving kan primært tilskrives negative kursreguleringer på Jeudans lån.

"Et faldende renteniveau i første halvår 2016 medførte negative kursreguleringer af de finansielle gældsforpligtelser på 759 mio. kr. mod positive reguleringer på 271 mio. kr. i samme periode sidste år," skriver Jeudan og oplyser, at selskabet dog har renteafdækning på lånene og derfor fint kan absorbere udsvingene.

For hele 2016 opjusterer Jeudan forventningerne til driftsoverskuddet og venter nu et resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) i niveauet 600 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet et EBVAT-resultat i intervallet 550-590 mio. kr. Jeudan venter fortsat at lande en nettoomsætning på 1,2 mia. kr.

 Goldschmidt køber ejendomme af Jeudan

 Jeudan opruster på datasikkerhed

 Jeudan udvider sin ejendomsportefølje i centrum af København 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier