EjendomsWatch

MT Højgaard-topchef: Digital simulation har vundet kontrakter

Investering i en digital platform, der blandt andet kan simulere byggeprojekter digitalt, har været medvirkende til, at MT Højgaard vandt flere kontrakter i andet kvartal.

Foto: PR

Bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard vandt flere kontrakter i andet kvartal, og det skyldes især selskabets investeringer på den digitale platform, ifølge Torben Biilmann, der er koncerndirektør.

"Vores glædelige nyhed er vores ordrebeholdning, der er steget med 2 mia. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år," udtaler koncerndirektøren til Ritzau Finans, efter at selskabet fremlagde regnskab fredag.

 MT Højgaard nedjusterer forventningerne 

Selv om MT Højgaards omsætning blev negativt ramt på grund af flere udskudte projekter, så har koncernen udvidet sin ordrebeholdning til 8,7 mia. i andet kvartal, hvilket er 2 mia. kr. mere end andet kvartal sidste år.

Traditionelt set fejl på design

Det er især virksomhedens investeringer i såkaldt VDC-software, der har været med til at vinde kontrakter.

Med VDC, virtual design and construction, er det muligt at simulere byggeprojektet digitalt.

"Vi er blevet bedre til at være præcise med at optimere på projekterne og vælge de rigtige løsninger, og vi kan med de softwareprocesser, vi har nu, simulere projekterne rigtig mange gange, inden vi egentlig vælger de rigtige løsninger. Så inden vi går ud og bygger noget, så har vi bygget de bedste løsninger ind i designet og taget fejlene ud af dem," forklarer Torben Biilmann og tilføjer:

"Traditionelt set har der været lidt for fejlbehæftede design på projekterne, og det er et branchefænomen."

Være fremme i skoene

Og med en hård konkurrence på markedet, mener koncerndirektøren, at det er vigtigt at kunne håndtere projekterne ordentligt.

"Konkurrencen er pænt hård, så man skal være fremme i skoene og sørge for at kunne håndtere projekterne rigtigt. Både at få dem designet og prissat, men også at kunne realisere dem og arbejde effektivt med dem, når man står derude og skal lave dem," siger Torben Billmann.

Koncerndirektøren forventer, at selskabets udvidede ordrebeholdning rækker langt ud i fremtiden.

"Den rækker en pæn bid derudaf. Den omsætning, der ligger i de 8,7 mio. kr., er både i for i år, for 2017 og 2018, og vi har også nogle, der strækker sig ind i 2019,"forklarer han.

/ritzau/FINANS

 MT Højgaard-formand: Havde gerne set fusionen gennemført

 Fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen opgivet 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier