EjendomsWatch

Almen boligforening sender regning til beboere efter solcellefiasko

Lejere i et alment lavenergibyggeri må til lommerne, efter solcelleanlæg ikke har levet op til den forventede reduktion af varmeregningen. Boligforening beklager forløbet.

Beboerne i et alment lavenergibyggeri på Kildeagervej i Aarhus-forstaden Hasselager kan se frem til en økonomisk lussing på deres varme- og eludgifter, skriver JP Aarhus. De 75 boliger blev taget i brug af Brabrand Boligforening for tre år siden.

Det var meningen, at et solcelleanlæg skulle producere energi til opvarmning og varmt vand i boligerne. Men nu har beboerne modtaget efterregninger på sammenlagt 347.706 kr. for den energi, som de var lovet, at solcellerne producerede.

Samtidig kan beboerne se frem til en mulig forhøjelse af det acontobeløb, som de hver måned betaler til el. Hos Brabrand Boligforening bekræfter og beklager man forløbet.

"Men jeg synes så også, at det hører med til historien, at selv når vi nu har fået de rigtige energipriser frem, er det stadigvæk energimæssigt et meget billigt byggeri at bo i. Det er værd at huske," siger adm. direktør Keld Laursen til JP Aarhus.

Pludseligt krav om almene boliger koster entreprenørkoncern dyrt

Aarhus og Gentofte henter flest penge fra boligpulje på over halv milliard

Ny byggechef hos almen boligorganisation

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier